Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny norsk Netflix-film: ”Blasted – killarna vs. aliens”

Strömningsjätten släpper ännu en norsk spelfilm.

Skrivet av / 2021-05-14 - 10:51
Ny norsk Netflix-film: ”Blasted – killarna vs. aliens”

Netflix fortsätter sin väl genomtänkta strategi att erbjuda sina 200 miljoner abonnenter mer lokalt producerat innehåll. En smart fördel i kampen mot rivaler som Disney+, Paramount+, Prime Video och Apple TV+.

Det har inte gått mycket mer än ett halvår sedan Netflix hade premiär för sin första norska långfilm, den inte helt fulländade rysaren Kadaver. Nu meddelar strömningsjätten att det är dags för en ny norsk film, en så kallad science fiction-komedi: Blasted – killarna vs aliens.

Läs också Fräsch premiss, halvbra genomfört Netflix första norska spelfilm har stora ambitioner och en fascinerande handling – men misslyckas tyvärr på viktiga punkter.

Filmen är inspirerad av det verkliga UFO-fenomenet i Hessdalen i Norge. Axel Bøyum (Heimebane) och Fredrik Skogsrud spelar huvudrollerna. Den regisseras av Martin Sofiedal, är skriven av Emanuel Nordrum och producerad av Are Heidenstrøm (The Wave) på Miso Film.

I rollerna syns även Mathias Luppichini, André Sørum, Eirik Hallert (Pelle), Evelyn Rasmussen Osazuwa samt Ingrid Bolsø Berdal, känd från HBO-serien Westworld.

Ingrid Bolsø Berdal i ”Westworld” (Foto: HBO)

I Netflix pressmeddelande läser vi följande:

Blasted – killarna vs aliens följer barndomsvännerna Sebastian (Axel Bøyum) och Mikkel (Fredrik Skogsrud) när de återförenas på Sebastians svensexa. Medan Mikkel inte vuxit ifrån tonårstiden med laserdome, har Sebastian blivit en karriärsinriktad arbetsnarkoman som festar loss för att charma potentiella kunder. När svensexan råkar hamna mitt i en rymdinvasion är det upp till Mikkel och Sebastian att återförenas som den kick-ass laserdome-duo de en gång var – och slå tillbaka.

Blasted – killarna vs. aliens
Under inspelningen av ”Blasted – killarna vs. aliens” (Foto: Tore Sandberg / Drammens Tidende)

Till och med amerikanska Variety har skrivit om den kommande norska Netflix-filmen.

När vi läste pressmeddelandet hoppades vi att den pinsamt dåliga titeln var en tillfällig arbetstitel, men så var det alltså inte. Detta kan bli riktigt roligt – eller lika tunt och oförlöst som James Francos This is the End.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Are Heidenstrøm, producent och VD för Miso Film Norge, säger:

“Det är väldigt spännande att få producera den första norska science fiction-komedin. Vi känner oss väldigt privilegierade att få arbeta med Netflix och göra en film i denna oortodoxa genre. Emanuel Nordrum och Martin Sofiedal har skapat en fantastisk historia där vi äntligen får klarhet i ljusfenomenet i Hessdalen.”

Blasted – killarna vs aliens har global premiär på Netflix någon gång under 2022.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Veronika - se den nya trailern!

Ronja Rövardotter i tv-serieformat

Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

Premiär idag!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen