TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny norsk Netflix-film: ”Blasted – killarna vs. aliens”

Strömningsjätten släpper ännu en norsk spelfilm.

forfatter
Publicerad 2021-05-14 - 10:51

Netflix fortsätter sin väl genomtänkta strategi att erbjuda sina 200 miljoner abonnenter mer lokalt producerat innehåll. En smart fördel i kampen mot rivaler som Disney+, Paramount+, Prime Video och Apple TV+.

Det har inte gått mycket mer än ett halvår sedan Netflix hade premiär för sin första norska långfilm, den inte helt fulländade rysaren Kadaver. Nu meddelar strömningsjätten att det är dags för en ny norsk film, en så kallad science fiction-komedi: Blasted – killarna vs aliens.

Läs också Fräsch premiss, halvbra genomfört Netflix första norska spelfilm har stora ambitioner och en fascinerande handling – men misslyckas tyvärr på viktiga punkter.

Filmen är inspirerad av det verkliga UFO-fenomenet i Hessdalen i Norge. Axel Bøyum (Heimebane) och Fredrik Skogsrud spelar huvudrollerna. Den regisseras av Martin Sofiedal, är skriven av Emanuel Nordrum och producerad av Are Heidenstrøm (The Wave) på Miso Film.

I rollerna syns även Mathias Luppichini, André Sørum, Eirik Hallert (Pelle), Evelyn Rasmussen Osazuwa samt Ingrid Bolsø Berdal, känd från HBO-serien Westworld.

Ingrid Bolsø Berdal i ”Westworld” (Foto: HBO)

I Netflix pressmeddelande läser vi följande:

Blasted – killarna vs aliens följer barndomsvännerna Sebastian (Axel Bøyum) och Mikkel (Fredrik Skogsrud) när de återförenas på Sebastians svensexa. Medan Mikkel inte vuxit ifrån tonårstiden med laserdome, har Sebastian blivit en karriärsinriktad arbetsnarkoman som festar loss för att charma potentiella kunder. När svensexan råkar hamna mitt i en rymdinvasion är det upp till Mikkel och Sebastian att återförenas som den kick-ass laserdome-duo de en gång var – och slå tillbaka.

Blasted – killarna vs. aliens
Under inspelningen av ”Blasted – killarna vs. aliens” (Foto: Tore Sandberg / Drammens Tidende)

Till och med amerikanska Variety har skrivit om den kommande norska Netflix-filmen.

När vi läste pressmeddelandet hoppades vi att den pinsamt dåliga titeln var en tillfällig arbetstitel, men så var det alltså inte. Detta kan bli riktigt roligt – eller lika tunt och oförlöst som James Francos This is the End.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Are Heidenstrøm, producent och VD för Miso Film Norge, säger:

“Det är väldigt spännande att få producera den första norska science fiction-komedin. Vi känner oss väldigt privilegierade att få arbeta med Netflix och göra en film i denna oortodoxa genre. Emanuel Nordrum och Martin Sofiedal har skapat en fantastisk historia där vi äntligen får klarhet i ljusfenomenet i Hessdalen.”

Blasted – killarna vs aliens har global premiär på Netflix någon gång under 2022.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend