SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Netflix Direct: Netflix testar linjär-TV

Från streaming till gammal hederlig TV? Netflix Direct är strömningsjättens första TV-kanal.

Netflix har haft en imponerande tillväxt de senaste åren. Den amerikanska strömningstjänsten lockar med ett brett utbud av underhållning och har fått många TV-tittare att välja streaming i stället för traditionella, linjära TV-kanaler. Just därför kan det verka lite ironiskt att Netflix tänker lansera sin egen TV-kanal. Ja, du läste rätt! Den nya kanalen ska heta Netflix Direct och rullas ut först i Frankrike som ett pilotprojekt. Det rapporterar webbplatsen Variety.

Netflix Direct sänder populärt Netflix-innehåll dygnet runt. (Foto: Netflix)

Netflix Direct: Väljer underhållning åt dig

Netflix Direct är helt enkelt en vanlig, linjär TV-kanal som sänder utvalt Netflix-innehåll på fast tider dygnet runt. I första omgången blir den tillgänglig för de som har ett abonnemang, men det går bara att titta i en webbläsare och inte i själva appen. Den nya TV-kanalen som ska testas i Frankrike sänder både franskt och internationellt Netflix-innehåll. Om det kommer att finna någon fransk ”hallåa” sägs det ingenting om …

Det är inte ovanligt att Netflix testar nya funktioner i utvalda regioner innan en eventuell bredare lansering. Skälet till att Netflix har valt just Frankrike är de franska TV-vanorna, som fortfarande är mycket linjära, skriver Variety. Genom att erbjuda innehållet i linjär form kan det tänkas att Netflix får fler fransmän att ”haka på” originalinnehållet. Har man sett första avsnittet av en bra serie kan det vara lockande att logga in för att titta på nästa!

Norden nästa?

Här i Norden har vi vant oss vid att titta på precis vad vi vill, när vi vill – gärna flera avsnitt efter varandra. Netflix-satsningen kan därför verka lite ”retro”. Men vem vet, ibland kan det kanske vara skönt att slippa behöva välja själv och hellre titta på ”vad som går på Netflix” där och då?

Netflix Direct är som sagt bara ett pilotprojekt, det återstår att se om kanalen även kommer hit till oss i Norden och resten av världen. Vad tycker du, hade du kunnat tänka dig att titta på en Netflix-kanal?

Läs också Nu kommer prinsessan Diana November kommer med kalla dagar och mörka kvällar – allt är klart för många timmar framför TV:n.
PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Undvik felköp på Black Friday – satsa på testvinnarna!
  HBO Nordic satsar lokalt och lanserar snart sin första danska serie.
  Den taiwanesiska tillverkaren av mopeder och motorcyklar presenterar sin elektriska KYMCO F9 på torsdag.
  Nu har Black Week börjat på allvar. Här är hörlurarna du ska hålla utkik efter!
  Serien består av sex avsnitt och bygger på den kritikerrosade podcasten Equinox 1985.
  Black Friday är snart här. Så här handlar du säkert och gör de bästa klippen.
  Nu vill B&W också vara med i 48-tumsklubben!
  Nedräkningen till Black Friday har börjat, här är TV-apparaterna du ska hålla utkik efter!

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.