Netflix Direct: Netflix testar linjär-TV

Från streaming till gammal hederlig TV? Netflix Direct är strömningsjättens första TV-kanal.
Annons
Annons
forfatter

Netflix har haft en imponerande tillväxt de senaste åren. Den amerikanska strömningstjänsten lockar med ett brett utbud av underhållning och har fått många TV-tittare att välja streaming i stället för traditionella, linjära TV-kanaler. Just därför kan det verka lite ironiskt att Netflix tänker lansera sin egen TV-kanal. Ja, du läste rätt! Den nya kanalen ska heta Netflix Direct och rullas ut först i Frankrike som ett pilotprojekt. Det rapporterar webbplatsen Variety.

Netflix Direct sänder populärt Netflix-innehåll dygnet runt. (Foto: Netflix)

Netflix Direct: Väljer underhållning åt dig

Netflix Direct är helt enkelt en vanlig, linjär TV-kanal som sänder utvalt Netflix-innehåll på fast tider dygnet runt. I första omgången blir den tillgänglig för de som har ett abonnemang, men det går bara att titta i en webbläsare och inte i själva appen. Den nya TV-kanalen som ska testas i Frankrike sänder både franskt och internationellt Netflix-innehåll. Om det kommer att finna någon fransk ”hallåa” sägs det ingenting om …

Det är inte ovanligt att Netflix testar nya funktioner i utvalda regioner innan en eventuell bredare lansering. Skälet till att Netflix har valt just Frankrike är de franska TV-vanorna, som fortfarande är mycket linjära, skriver Variety. Genom att erbjuda innehållet i linjär form kan det tänkas att Netflix får fler fransmän att ”haka på” originalinnehållet. Har man sett första avsnittet av en bra serie kan det vara lockande att logga in för att titta på nästa!

Norden nästa?

Här i Norden har vi vant oss vid att titta på precis vad vi vill, när vi vill – gärna flera avsnitt efter varandra. Netflix-satsningen kan därför verka lite ”retro”. Men vem vet, ibland kan det kanske vara skönt att slippa behöva välja själv och hellre titta på ”vad som går på Netflix” där och då?

Netflix Direct är som sagt bara ett pilotprojekt, det återstår att se om kanalen även kommer hit till oss i Norden och resten av världen. Vad tycker du, hade du kunnat tänka dig att titta på en Netflix-kanal?

Annons
Läs också
Nu kommer prinsessan Diana November kommer med kalla dagar och mörka kvällar – allt är klart för många timmar framför TV:n.
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Samsung släpper många nya TV-modeller under mars/april.
Nytt år, ny TV? LG meddelar att de börjar rulla ut årets nya TV-modeller redan i mars.
Kinesiska Xiaomi vill göra intryck på TV-marknaden med en ny 75-tums Android-TV.
Nytt för i år: Philips bästa LCD-skärmar utrustas med avancerad MiniLED-bakbelysning!
Kom bara ihåg att välja versionen med stereoljud.
Samsung släpper många nya TV-modeller under mars/april.
0-100 km/h på mindre än 5 sek, fyrhjulsdrift och 420 km räckvidd.
Nu kan Lyngdorfs flaggskeppsförstärkare spela högupplösta MQA-ljudfiler från bland annat Tidal.
Billig entrébiljett till analog fotografering.
Historisk Golden Globe till avliden stjärna.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.