Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Netflix Direct: Netflix testar linjär-TV

Från streaming till gammal hederlig TV? Netflix Direct är strömningsjättens första TV-kanal.

Netflix har haft en imponerande tillväxt de senaste åren. Den amerikanska strömningstjänsten lockar med ett brett utbud av underhållning och har fått många TV-tittare att välja streaming i stället för traditionella, linjära TV-kanaler. Just därför kan det verka lite ironiskt att Netflix tänker lansera sin egen TV-kanal. Ja, du läste rätt! Den nya kanalen ska heta Netflix Direct och rullas ut först i Frankrike som ett pilotprojekt. Det rapporterar webbplatsen Variety.

Netflix Direct sänder populärt Netflix-innehåll dygnet runt. (Foto: Netflix)

Netflix Direct: Väljer underhållning åt dig

Netflix Direct är helt enkelt en vanlig, linjär TV-kanal som sänder utvalt Netflix-innehåll på fast tider dygnet runt. I första omgången blir den tillgänglig för de som har ett abonnemang, men det går bara att titta i en webbläsare och inte i själva appen. Den nya TV-kanalen som ska testas i Frankrike sänder både franskt och internationellt Netflix-innehåll. Om det kommer att finna någon fransk ”hallåa” sägs det ingenting om …

Det är inte ovanligt att Netflix testar nya funktioner i utvalda regioner innan en eventuell bredare lansering. Skälet till att Netflix har valt just Frankrike är de franska TV-vanorna, som fortfarande är mycket linjära, skriver Variety. Genom att erbjuda innehållet i linjär form kan det tänkas att Netflix får fler fransmän att ”haka på” originalinnehållet. Har man sett första avsnittet av en bra serie kan det vara lockande att logga in för att titta på nästa!

Norden nästa?

Här i Norden har vi vant oss vid att titta på precis vad vi vill, när vi vill – gärna flera avsnitt efter varandra. Netflix-satsningen kan därför verka lite ”retro”. Men vem vet, ibland kan det kanske vara skönt att slippa behöva välja själv och hellre titta på ”vad som går på Netflix” där och då?

Annons

Netflix Direct är som sagt bara ett pilotprojekt, det återstår att se om kanalen även kommer hit till oss i Norden och resten av världen. Vad tycker du, hade du kunnat tänka dig att titta på en Netflix-kanal?

Nu kommer prinsessan Diana November kommer med kalla dagar och mörka kvällar – allt är klart för många timmar framför TV:n.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.