Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Mordvåg i Then You Run

Christian Rubeck dödade alla Tysklands stuntskådespelare i en ny Viaplay-serie.

Av / 2023-08-28 - 18:00
Mordvåg i Then You Run

Den här veckan släpps en ny thrillerserie på Viaplay: Then You Run.

Den tyska miniserien handlar om fyra flickor som ger sig ut på en sommarsemester som snabbt tar en våldsam vändning. När pappan till en av tjejerna hittas död under mystiska omständigheter kastas tjejerna in i en kapplöpning genom Europa som involverar tre kilo heroin, en handfull biljakter och en mystisk och våldsam seriemördare känd som ”The Traveller” (Christian Rubeck).

Then You Run, säsong 1 (Foto: Viaplay)

Viaplay marknadsför Then You Run som en vild och underhållande thriller om en perfekt semester som förvandlas till ett mörkt och farligt äventyr i mötet med några av Europas farligaste brottslingar.

Serien gränsar till thriller, kriminaldrama, tonårsdrama och mörk komedi.

 

I rollerna ser vi Leah Macnamara (Vikings), Vivian Oparah (Rye Lane), Yasmin M. Prince (Hanna), Isidora Fairhurst (Watch What I Do) och Christian Rubeck (Millions, Max Manus).

Övriga huvudroller spelas av Famke Janssen (GoldenEye), Richard Coyle och norska Lise R. Olsen (The Innocents).

Läs också The Innocents, säsong 1 Netflix nya brittisk-norska serie om speciella ungdomar på flykt är en stor besvikelse.

Christian Rubeck gick brutalt till väga när han fick rollen som seriemördare; skådespelaren dödade alla Tysklands stuntmän för att förbereda sig för rollen.

Christian Rubeck, ”Then You Run, säsong 1” (Foto: Viaplay)

När Rubeck fick rollen visste han att han behövde träning. Så under pandemin skickades han till en erkänd stuntskola i Berlin. Här tränades han i att döda genom att döda några av Tysklands bästa stuntskådespelare. ”Det var en intensiv arbetserfarenhet – och inte en vanlig dag på jobbet”, säger Rubeck:

Du kommer att öva på olika mordmetoder på många människor under en lång tidsperiod, du kanske får en känslomässig reaktion, berättade stuntkoordinatorn för mig den första dagen. Jag har sett det förut. Omgiven av ett gäng tyska stuntskådespelare var det lite skrämmande. Men berättelsen i serien har en underliggande ton av mörk humor och tillsammans hittade vi ett slags euforiskt ultravåld. Jag blev lite knäpp, men det passar rollen.

 

Then-You-Run-sesong-1_1-1-scaled Then-You-Run-sesong-1_1-1 Then-You-Run-sesong-1_2
<
>
Then You Run, säsong 1 (Foto: Viaplay)

Christian Rubeck gjorde sin filmdebut i Danny Boyles långfilm Millions, men han blev först känd för den nordiska publiken i Joachim Triers debutfilm Reprise och NRK-serien Kampen om Tungvattnet, samt för sin roll som Kolbein Lauring i krigsdramat Max Manus. Rubeck sågs senast i rollen som Andreas Bloc i HBO Max succéserie Succession (2018-2023).

Then You Run har premiär på Viaplay den 30 augusti.

Then You Run, säsong 1 (Foto: Viaplay)
Läs också Disneys miljardsmäll! Disney+ "kastade bort" 1,13 miljarder på Willow-fiaskot.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Ljud & Bild
Rulla till toppen