Amazon Prime Video satsar mer på Norden

Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Annons
Annons
forfatter

E-handelsjätten Amazon gör mer än att leverera varor direkt hem till dörren hos sina kunder: de har också blivit en stor leverantör av filmer och serier via Amazon Prime Video.

Amazons strömningstjänst har funnits globalt i ett par år, men nu ser det ut som om de satsar seriöst på Norden. I dag har de lanserat en ny marknadsföringskampanj och ett samarbete om innehåll med filmdistributören Eros STX.

– Det här känns för oss som dag ett i Norden. Vi kommer att satsa på personal, innehåll och marknadsföring och skräddarsy tjänsten för våra kunder, säger Martin Backlund, innehållschef för Norden på Amazon Prime Video.

– Vi har redan ett brett utbud av filmer och tv-serier, både nya originalserier och gamla klassiker. Sedan kommer vi att fylla på, vi har bland annat ett avtal med distributören Eros STX som ger oss exklusiva storfilmer.

Amazon Prime Video: Stor på film och serier

Vi har tidigare testat Amazon Prime Video och jämfört tjänsten med konkurrenter som Netflix, Disney och HBO. Vi kom fram till att Amazon håller en hög teknisk nivå på bild- och ljudkvalitet, samt har ett brett utbud av kända filmklassiker och serier. Vi saknade däremot originalinnehåll och framför allt lokalt producerat innehåll. Vem vet, det kanske blir bättre nu?

Annons
Läs också
Billigt, bra och starkt på filmklassiker Hos Amazon kan du vältra dig i ett stort urval av (amerikanska) filmer och god kvalitet till ett rimligt pris.

Nya filmer från Eros STX

Förutom att erbjuda mer Amazon Originals-innehåll har företaget ingått ett exklusivt avtal med ErosSTX i Norden. Det indisk-amerikanska produktionsföretaget har rättigheterna för ett stort antal filmer, inklusive The Mauretanian med Jodie Foster och Benedict Cumberbatch i huvudrollerna. Längre fram i år kommer även kritikerrosade I Care A Lot med Rosamund Pike, Guy Ritchies ännu inte namngivna spionthriller med Jason Statham, Hugh Grant och Josh Harnett, samt actionthriller Cop Shop med Gerard Butler.

 

Här är listan över exklusivt Amazon Originals-innehåll som kommer under 2021:

 • Coming 2 America (5 mars)
 • Cruel Summer
 • Invincible (26 mars)
 • Jeremy Clarkson’s Farm
 • Modern Love, säsong 2
 • Panic
 • Solos
 • Sound of Metal
 • Tom Clancy’s Without Remorse (30 april)
 • Them
 • The Boy from Medellin
 • The Grand Tour, säsong 4: 3rd Special
 • The Underground Railroad (14 maj)

Ingen prishöjning

Även om Amazon Prime Video breddar utbudet så har de inte annonserat någon prishöjning. Svenska kunder som tecknar ett Prime Video-abonnemang betalar fortfarande 65 kronor i månaden efter en 7-dagars gratisperiod.

Annons

 

 

 

 

Annons

 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

TCL P815 spränger inga gränser, men gör inga stora hål i plånboken heller!
Vill du ha en TV som inte ser som en TV? Då kan Samsungs välsvarvade The Serif vara ett fräscht alternativ.
På jakt efter en elegant TV som tar lite plats? Då kan Samsungs minsta ram-TV vara ett smart alternativ.
MiniLED är årets stora nyhet på TV-fronten: med hjälp av tusentals små lysdioder hoppas tillverkarna kunna blåsa nytt liv i LCD-tekniken. Kinesiska TCL är en av de första som använder nymodigheten.
Panasonic introducerar flera spännande TV-modeller 2021, inklusive 3 nya 48-tums OLED-TV!
Vet du inte hur du ska bli av med alla pengar? C Seed har gjort en 165 tum stor MicroLED-TV som viks ihop och förvaras i golvet när den inte används.
LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.
Samsung släpper många nya TV-modeller under mars/april.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.
Kommande ”House of the Dragon” är inte den enda Game of Thrones-prequeln som HBO håller på med!