TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Amazon Prime Video satsar mer på Norden

Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.

forfatter
Publicerad 2021-03-01 - 11:50

E-handelsjätten Amazon gör mer än att leverera varor direkt hem till dörren hos sina kunder: de har också blivit en stor leverantör av filmer och serier via Amazon Prime Video.

Amazons strömningstjänst har funnits globalt i ett par år, men nu ser det ut som om de satsar seriöst på Norden. I dag har de lanserat en ny marknadsföringskampanj och ett samarbete om innehåll med filmdistributören Eros STX.

– Det här känns för oss som dag ett i Norden. Vi kommer att satsa på personal, innehåll och marknadsföring och skräddarsy tjänsten för våra kunder, säger Martin Backlund, innehållschef för Norden på Amazon Prime Video.

– Vi har redan ett brett utbud av filmer och tv-serier, både nya originalserier och gamla klassiker. Sedan kommer vi att fylla på, vi har bland annat ett avtal med distributören Eros STX som ger oss exklusiva storfilmer.

Amazon Prime Video: Stor på film och serier

Vi har tidigare testat Amazon Prime Video och jämfört tjänsten med konkurrenter som Netflix, Disney och HBO. Vi kom fram till att Amazon håller en hög teknisk nivå på bild- och ljudkvalitet, samt har ett brett utbud av kända filmklassiker och serier. Vi saknade däremot originalinnehåll och framför allt lokalt producerat innehåll. Vem vet, det kanske blir bättre nu?

Läs också Billigt, bra och starkt på filmklassiker Hos Amazon kan du vältra dig i ett stort urval av (amerikanska) filmer och god kvalitet till ett rimligt pris.

Nya filmer från Eros STX

Förutom att erbjuda mer Amazon Originals-innehåll har företaget ingått ett exklusivt avtal med ErosSTX i Norden. Det indisk-amerikanska produktionsföretaget har rättigheterna för ett stort antal filmer, inklusive The Mauretanian med Jodie Foster och Benedict Cumberbatch i huvudrollerna. Längre fram i år kommer även kritikerrosade I Care A Lot med Rosamund Pike, Guy Ritchies ännu inte namngivna spionthriller med Jason Statham, Hugh Grant och Josh Harnett, samt actionthriller Cop Shop med Gerard Butler.

 

Här är listan över exklusivt Amazon Originals-innehåll som kommer under 2021:

 • Coming 2 America (5 mars)
 • Cruel Summer
 • Invincible (26 mars)
 • Jeremy Clarkson’s Farm
 • Modern Love, säsong 2
 • Panic
 • Solos
 • Sound of Metal
 • Tom Clancy’s Without Remorse (30 april)
 • Them
 • The Boy from Medellin
 • The Grand Tour, säsong 4: 3rd Special
 • The Underground Railroad (14 maj)

Ingen prishöjning

Även om Amazon Prime Video breddar utbudet så har de inte annonserat någon prishöjning. Svenska kunder som tecknar ett Prime Video-abonnemang betalar fortfarande 65 kronor i månaden efter en 7-dagars gratisperiod.

 

Läs också ”Ännu mer fucked up!” Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.

 

 

 

 

Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

Den starkaste säsongen! I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.
Norsk rövar-folklore! Katastroffilmer med troll i huvudrollen är sällsynta. Men Netflix lyckas med en förvånansvärt underhållande äventyrsfilm.
Grönt ljus! HBO Max har precis gett Mike White klartecken för en tredje säsong av det dekadenta rikemansdramat.
Nytt från Pixar! Artisterna på Disney/Pixar är på gång med en ny animerad film. Nu har den första teasern släppts.
Huawei: Så går du runt HBO:s blockad Huawei bekräftar problem med streamingtjänster men föreslår en lösning.
Ny "Yellowstone"-serie! I januari kommer Taylor Sheridan med ytterligare en prequel-serie till Yellowstone. Nu är den första teasern här.
Följ Ljud & Bild