Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IBC 2023: Samsung lanserar The Wall for Virtual Production

Samsung lanserar gigantisk videovägg för filmproduktion.

Av / 2023-09-17 - 14:17
IBC 2023: Samsung lanserar The Wall for Virtual Production

Samsung har redan väckt uppmärksamhet med sina MicroLED-skärmar, och nu är man redo med två nya modeller som är utformade för professionella filmproduktioner. De nya skärmarna kallas The Wall for Virtual Production och kommer att visas på IBC 2023 i Amsterdam från den 15 till den 18 september.

”Wall for Virtual Production öppnar dörren till obegränsade möjligheter för filmskapare, producenter och studios genom att förstärka digitala effekter och samtidigt göra virtuellt innehåll enklare, snabbare och mer kostnadseffektivt”, säger Hoon Chung, Executive Vice President för Visual Display Business på Samsung Electronics.

(Foto: Samsung)

Gjord för virtuella produktioner och filmkulisser

Dessa enorma, böjda videoväggar blir allt vanligare inom film- och TV-produktion som ett modernt alternativ till traditionella green screen-bakgrunder. De erbjuder oöverträffad flexibilitet när det gäller berättande, action och specialeffekter. Studior kan använda LED-väggar för att skapa virtuellt innehåll och bakgrunder under inspelningen, som integreras med CGI och specialeffekter i realtid.

Samsung The Wall for Virtual Production finns i två versioner, P1.68 och P2.1, som kan böjas upp till en radie på 5800R, vilket skapar ett mer realistiskt synfält.

För att säkerställa en konsekvent färgåtergivning över hela bildskärmsområdet har bildskärmsmodulerna 3D look-up tables (LUT) för färgkorrigering, HDR-färghantering och färgjustering mellan enskilda moduler. Monitorerna har 20-bitars bearbetning för att presentera exakta färger och en exakt, linjär gråskala.

Wall for Virtual Production finns nu tillgänglig globalt, inklusive Europa. Om du vill veta priset får du nog ringa Samsung, men vi tror att det lönar sig att ha finansieringen på plats och en filmstudio bakom sig!

Läs också 400 tum! Blir det större? Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Rulla till toppen