Nyhet

I december kommer Beforeigners 2

HBO har släppt mer information och premiärdatum för andra säsongen av Beforeigners.
Beforeigners 2
forfatter

En av HBO:s största lokala, nordiska framgångar är den norska serien Beforeigners.

I december kommer äntligen den andra säsongen, aningen corona-försenad, på HBO Max.

Se upp för invandrarna! Den första norska HBO-serien är ett mycket originellt koncept: en sci-fi-komedi. Och den håller delvis.
Paul Kaye från ”Game of Thrones” är med i andra säsongen av ”Beforeigners” (Foto: HBO)

Den nya säsongen består av 6 avsnitt och produceras för HBO Max av Rubicon TV.

I serien, som utspelas i Oslo i nutid, möter vi det nygifta paret Lars (Nicolai Cleve Broch) och Marie Haaland (Agnes Kittelsen). Lars är polis och det nyförälskade paret har just köpt en lägenhet i hjärtat av nya Oslo centrum. Samma kväll börjar människor från en annan tid (!) att ”poppa upp” i Oslofjorden. Samma sak händer överallt i hela världen.

De tidsresande ”invandrarna” kommer från det förflutna, i en underbar blandning av 1800-tal, vikingatid och den senaste istiden. Eftersom de kommer från en annan kultur och en helt annan tid får de svårigheter att anpassa sig till dagens skandinaviska välfärdsstat, med nutida normer och regler.

Tobias Santelmann, ”Beforeigners” (Foto: HBO)

I den andra säsongen av Beforeigners får Oslos första multi-temporala polisteam ett nytt ovanligt fall. En kvinna från 1800-talet hittas brutalt mördad och snart inser Lars (Cleve Broch) och Alfhildr (Kosonen) att de jagar svaret på en gåta som har förgreningar i andra länder och århundraden.

Ett brutalt mord i Oslo med kopplingar till 1800-talets England väcker frågan om Jack the Ripper kan ha framvandrat till nutid. Lars och Alfhildr inser snart att om de ska få tag i mördaren så kan de bara lita på varandra.

Parallellt med utredningen måste Lars hantera familjeroligheter när hans dotter börjar hänga med en väderman från norr, och Alfhildr kommer i kontakt med en mystisk völva som visar sig ha viktig kunskap om Alfhildrs bakgrund. För Norges eviga kung, Olav Haraldsson, blir livet i nuet helt annorlunda än han tänkte sig.

Vi är mycket glada över att kunna välkomna dessa lysande skådespelare till Beforeigners säsong 2. Vi tror att den brittiska kopplingen i den här säsongen kommer att väcka publikens nyfikenhet.

– Antony Root, Head of Original Production, WarnerMedia EMEA

Krista Kosonen och Nicolai Cleve Broch är tillbaka i huvudrollerna som Alfhildr och Lars. Vi får också återse Tobias Santelmann (Olav den helige), Stig Henrik Hoff (Tore Hund), Ragnhild Gudbrandsen (Wenche), Stig Amdam (Harald), Agnes Kittelsen (Marie), Ylva Bjørkaas Thedin (Ingrid), Kyrre Haugen Sydness (Gregers) och Pål Sverre Hagen (Doktoranden).

Krista Kosonen, ”Beforeigners 2” (Foto: HBO)

Den norska komikern och skådespelaren Herman Flesvig (Sturla) är ny i rollistan den här säsongen, liksom flera internationella skådespelare: Hedda Stiernstedt (völvan), Paul Kaye (John Roberts), Billy Postlethwaite (Issac), Ann Akin (Precious Clark), Jade Anouka (Adepero) och Philip Rosch (Henry).

Serien är skapad av Eilif Skodvin och Anne Bjørnstad (Lilyhammer) och regisseras av Jens Lien.

FLI3-Photo-Credit-Lars-Olav-Dybvig-989x659 FLI2-Photo-Credit-Lars-Olav-Dybvig-989x659 LarsOlavDybvig_31A3268-989x659
<
>
"Beforeigners 2" (Foto: HBO)

Beforeigners säsong 1 hade premiär via alla HBO:s kanaler 2019, samt via HBO Max och partner-plattformar i USA och Latinamerika 2020. Dessutom har serien sålts till Frankrike, Belgien, Nederländerna, Schweiz, Italien, Tyskland och Australien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.