TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

HBO Max blockerar Huawei

Om du har en Huawei-mobil bör du oroa dig.

forfatter
Publicerad 2022-11-12 - 17:22

Även om Huawei i maj 2019 drabbades hårt av en amerikansk bojkott som har blockerat det kinesiska företaget från att få tillgång till amerikansk teknik, inklusive Googles version av Android och tillhörande appar, fungerar Huawei-mobiler som utvecklats innan bojkotten fortfarande utmärkt.

Med andra ord finns det fortfarande användare som dagligen använder mobiler som Huawei P30 Pro eller Huawei Nova 5T. Mestadels utan problem, eftersom de mobilerna fortfarande kan använda Googles tjänster och appar.

Men det finns indikationer på att Huawei-användare snart kan tvingas investera i nya mobiler, eftersom minst en stor streamingtjänst nu har valt att deras mobilapp inte längre ska stödja Huawei-enheter alls. Oavsett om enheten i fråga påverkas av USA:s bojkott eller inte.

Det handlar om HBO Max, som är en av de största producenterna av filmer och TV-serier för streaming i världen, inklusive den högaktuella tv-serien ’House of the Dragon’.

Läs också Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!
House of the Dragon sesong 1 1 1

Ljud & Bild blev uppmärksammade på problemet av en läsare som tills nyligen hade använt HBO Max-appen på sin Huawei P Smart Z (som lanserades i maj 2019 strax innan bojkotten trädde i kraft) utan problem. Men när Google Play informerade honom om att appen behövde uppdateras gick det inte.

Hjälpfunktionen på Google Play föreslog att han kunde försöka avinstallera appen och sedan installera den uppdaterade versionen, men efter avinstallationen fick han ett meddelande om att HBO Max inte var kompatibel med hans telefon.

Från HBO Max kundtjänst fick han bara ett svar om att HBO Max inte är kompatibelt med Huawei-enheter. Det fanns ingen ytterligare hjälp att få.

Därför följde Ljud & Bild upp detta på uppdrag av användaren och skrev följande till HBO Max presstalesman:

[…]

I korthet kan läsaren inte längre använda HBO Max på sin gamla Huawei-mobil. Tidigare versioner av er app har fungerat bra, men efter en misslyckad uppdatering och ett efterföljande försök att installera om appen får läsaren veta att Huawei-mobiler inte stöds alls.

Det inkluderar äldre Huawei-modeller som såldes före USA:s bojkott av det kinesiska företaget. Det vill säga enheter som inte påverkas av bojkotten och därför stöder Google Play Store, Google Mobile Services och alla appar – samt får säkerhetsuppdateringar.

[…]

Eftersom problemet uppenbarligen har uppstått nyligen, flera år efter bojkottens början, kan man anta att detta är ett relativt nytt beslut.

Men vad är den verkliga orsaken? Varför kan användare av äldre Huawei-modeller inte längre använda HBO Max-appen?

Det dröjde några dagar innan vi hörde något från HBO Max, men vi fick aldrig något rakt svar. I stället skrev presstalesmannen:

HBO Max stöder inte längre Huawei-enheter. Vi kontaktade våra kunder för några veckor sedan och informerade om förändringen. Vi är medvetna om att ändringen kan vara oläglig. HBO Max är dock fortfarande tillgängligt på nästan alla enheter.

Så vi kan bara spekulera i varför HBO Max har valt att blockera alla Huawei-användare från sin tjänst.

Läs också ALLT du behöver veta om HBO max Idag förvandlas HBO Nordic till HBO Max – så här får du tillgång till tjänsten.

Under tiden har vi börjat undersöka problemets omfattning. Bland annat genom att skriva till Netflix, Disney+ och andra streamingtjänster för att ta reda på om de har liknande planer på att släppa kompatibiliteten med Huaweis produkter.

Är du ägare till en Huawei-mobil där appar som alltid har fungerat bra nu slutat fungera? Skriv gärna en kommentar under artikeln eller skicka ett mail till peter.gotschalk@lydogbillede.dk. Vi uppskattar verkligen din hjälp.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

11 svar på ”HBO Max blockerar Huawei”

 1. Har en P30 Pro och har också märkt av att HBO inte längre funkar att uppdatera. Gör dock inget, då House of the dragon nu är slut och då var det ändå dags att säga upp abonnemanget 🙂 Det finns så mycket annat att se hos andra tjänster och väljer krisande HBO att utesluta kunder får de själva stå sitt kast!

  Svara
 2. Jag mailade HBO i mitten av oktober och frågade varför jag inte kunde uppdatera appen på min Huawei p30. Fick då detta svar:

  Hej Lia,

  Tack för ditt meddelande!

  Ja precis, dessvärre har tillverkaren utav Huwaei telefonen nyligen lanserat en uppdatering till sin telefon där dem utesluter Google Playstore och använder sin egna istället.

  Trots att Huwaei använder Android som OS och är kompatibel på det sättet, hindrar dessvärre deras nya online app butik som dem lanserat att ladda ner appen på denna typ av enhet.

  Dessvärre med att detta är en ändring som tillverkarna själva har gjort med sin produkt, finns det tyvärr ingenting vi kan göra på den fronten beklagligtvis.

  Det finns däremot en sak man skulle testa själv, om man har tillfället, vilket är att nergradera sin telefon till en tidigare version, där man har Google Play store, så kan man potentiellt få igång det på det viset!

  Vi vet att appen fungerar med Huwaei och fått det bekräftat internt inne hos oss, just dessvärre med detaljen om senaste uppdateringen till deras telefon via tillverkaren går det dessvärre inte att ladda ner appen i dagsläget (det vill säga, om du har den installerad redan, så flyter det på med appen, men om du tar bort den kan du dessvärre inte installera den igen).

  Vi beklagar denna omständighet och vill givetvis att du ska komma igång så klart med att börja streama med oss, och om du har fler frågor om din enhet kan du givetvis kontakta tillverkaren utav din telefon, alternativt deras kundtjänst för vidare assistans och information.

  Vill även passa på att rekommendera mini serien ”Blackout” som nyligen kom ut, den handlar om en kedjerektion som slår ut kraftnätet för hela kontinenten. Med överhängande katastrof för hela Europa inser hackaren Pierre Manzano att en kod han har skrivit bär skulden. En mini serie på sex avsnitt om du inte hört eller sett den redan!

  Återkom gärna om det är någonting annat som vi kan hjälpa till med.

  Ha en trevlig dag!

  Med vänliga hälsningar,
  Dennis Skytén.
  HBO Max Kundtjänst
  Tel. 0770-455 000

  Mycket nöje!

  Svara
  • Hej Lia, kan du bekræfte, at Google Play er blevet fjernet fra din Huawei P30, som HBO jo skriver i svaret? Vh Peter Gotschalk

   Svara
 3. Jag har en Huawei P40 pro och har inga problem med HBOmax.. Uppdaterar appar via aurora store (laddar ner från Googles servrar).

  Svara
 4. Jag har problem med min P30 PRO. Appen finns inte kvar längre. Men jag testade att ladda hem den från APK Mirror och det fungerar prima.

  Svara
 5. Hej!
  På min p30 fungerar det inte längre med HBO. Jag hittar den på huaweis app gallery men då säger den att jag laddar ner från tredje part. Frågan är om det kan haverera mobilen när det gäller tredje part?
  Mvh Anna-Lovisa

  Svara

Lämna en kommentar

Här är den första Indy-trailern Den 30 juni 2023 är premiärdagen för 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. Nu har den första trailern kommit ut.
Svensk deckare från Disney Disney gör serie av den svenska kriminalsuccén Koka björn.
Fungerar Willow-magin 2022? Disney försöker andas nytt liv i 80-talsklassikern.
Kommer redan i december! SkyShowtime släpper idag en ny trailer för Taylor Sheridan-serien 1923 - och tidigarelägger premiären!
Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.
Ny dansk Netflix-serie har premiär 5 januari 2023 Serien består av sex avsnitt, och bland skådespelarna finns Zlatko Buric, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
Följ Ljud & Bild