Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Så tittar du på HBO Max på din gamla Huawei-mobil

Huawei bekräftar problem med streamingtjänster men föreslår en lösning.

Av / 2022-11-18 - 11:54
Så tittar du på HBO Max på din gamla Huawei-mobil

Förra veckan rapporterade vi att HBO Max-appen inte längre fungerar på Huawei-telefoner som köpts innan den amerikanska bojkotten av det kinesiska företaget trädde i kraft i maj 2019. Artikeln baserades på en fråga från en användare som hade upplevt problemet. Det fanns ingen hjälp att få från HBO Max, inte ens när Ljud & Bild hörde av sig.

I stället svarade streamingtjänstens talesperson helt enkelt:

HBO Max stöder inte längre Huawei-enheter. Vi kontaktade våra kunder för några veckor sedan och informerade om förändringen. Vi är medvetna om att uppdateringen kan medföra olägenheter. HBO Max är dock fortfarande tillgängligt på nästan alla enheter.

Efter artikeln hörde många läsare som upplevde samma problem av sig i form av kommentarer och e-postmeddelanden. Användarna sa enhälligt att de inte hade fått någon form av information från HBO Max, men fann nu att streamingtjänsten inte längre fungerade. Bland de drabbade enheterna finns bland annat: Huawei P20 Pro, Huawei P30, Huawei Nova 5T och Huawei MediaPad M5.

Läs också Inget mer "House of the Dragon" på Huawei-enheter Om du har en Huawei-mobil bör du oroa dig.

Vi kontaktade därför Huaweis skandinaviska talesperson, Sofia Björnerfors, för att fråga om Huawei kände till problemet. Och i så fall vilken lösning företaget skulle föreslå.

Huawei själva har ingen förklaring till varför HBO Max plötsligt valt att släppa stödet för Huaweis gamla enheter, men Sofia Björnerfors hade ändå en lösning på problemet.

Du måste först ladda ner Huaweis egen appbutik, AppGallery, till din mobil eller surfplatta. När du är klar söker du på AppGallery efter HBO Max, som kan laddas ner och installeras därifrån utan problem.

Det fungerar, är säkert och kan uppdateras.

Så skriver Sofia Björnerfors i ett mejl till Ljud & Bild.

Screenshot_20221118_111234_com.huawei.appmarket Screenshot_20221118_111248_com.huawei.appmarket 1 Screenshot_20221118_111316_com.huawei.browser
<
>

Naturligtvis testade vi instruktionerna och märkte snabbt att HBO Max-appen INTE kan laddas ner från själva AppGallery. Istället länkar den till en extern webbplats – apkmonk.com – varifrån du kan ladda ner appen som en så kallad apk-fil, som sedan kan installeras på mobilen.

Vi frågade Huawei hur de menar att de kan garantera säkerheten för en extern leverantör, och Sofia Björnerfors svarar:

Det är en apk som är tillgänglig via AppGallery. Och eftersom den går igenom vår säkerhetsprogramvara på enheten kan vi se till att appen är säker att ladda ner.

Vi väntar på ett svar från Netflix och Disney+, som vi frågade i fredags om de planerar att göra som HBO Max och släppa stöd för Huaweis gamla telefoner. Hittills har ingen av tjänsterna svarat på vår förfrågan.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

2 reaktioner på ”Så tittar du på HBO Max på din gamla Huawei-mobil”

  1. Hej!
    Även jag har varit i kontakt med HBO MAX gällande min enhet Huawei Mate 20 Pro, den är inte heller kompatibel med deras ”NYA konstiga regler”. Kan bekräfta att min enhet kör Google Play.

  2. Tack så mycket 🥰 för hjälpen! Nu kan jag få tillbaka HBOmax till min MediaPad!
    Merry Xmas🎄

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen