Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Här är den nya Apple TV-appen

Allt ditt TV-innehåll samlas på ett ställe, med ett nytt gränssnitt som lovar att förhöja tittarupplevelsen.

Skrivet av / 2023-12-12 - 16:06
Här är den nya Apple TV-appen

Apple lanserade idag den omdesignade Apple TV-appen, som ger tillgång till ett brett utbud av streaminginnehåll, inklusive Apples originalprogram och andra streamingtjänster – i en enda app som ingår i tvOS 17-2-uppdateringen.

Den nya Apple TV-appen kommer enligt uppgift att göra det ännu enklare för användare att titta på Apples prisbelönta originalserier och filmer, liksom direktsänd sport, filmer och TV-program på flera olika Apple-enheter samt smarta TV-apparater/boxar och spelkonsoler. Appen är tillgänglig på Apple TV, iPhone/iPad och olika smarta TV-enheter, säger Apple i dagens pressmeddelande.

”Den omdesignade Apple TV-appen gör det enklare än någonsin för användarna att hitta sina favoritprogram, filmer och sporter i ett intuitivt gränssnitt som lyfter fram innehållet”, säger Eddy Cue, Head of Services på Apple. ”Det finns så mycket att välja mellan, och vi vill se till att våra användare alltid har sina favoriter nära till hands.”

Läs också Apple TV-appen förnyas En uppiffad version av Apple TV-appen ryktas komma i december.

Ny Apple TV app (tvOS 17.2)

Det uppdaterade användargränssnittet har ett nytt sidofält där man kan navigera i appen och de olika innehållstyperna. Sidofältet har också en ”Hem”-flik med genvägar till andra anslutna streamingtjänster som Disney+, Paramount+ och HBO Max. Det är också här man kan köpa och hyra filmer och serier.

Topplistor över populära serier, nya titlar och anpassade rekommendationer visas också här. I Apple TV-boxen och smart-TV-apparna kommer sidofältet även att innehålla användarprofiler, så att man snabbt kan växla mellan olika familjemedlemmar och deras preferenser.

I Apple TV-appen för Apple TV kan man nu snabbt växla mellan olika användarprofiler (Foto: Apple)

Ersätter iTunes – men behåller det innehåll du har köpt/hyrt

Den nya Apple TV-appen markerar också slutet för iTunes-apparna på iPhone, iPad och Apple TV. Dessa fasas nu ut och avsikten är att samla alla TV-serier i en och samma app. De filmer och serier som du har köpt/hyrt kommer nu att finnas under fliken Butik. Efter uppdateringen kommer iTunes Movies därför att omdirigera användare till Apple TV-appen, där man kan hitta sina tidigare köp.

Den uppdaterade Butik-fliken i Apple TV-appen (visas här på iPad Pro) samlar filmer och TV-program på ett och samma ställe (Foto: Apple)
Den nya navigeringen introducerar Hem, en samlingsplats för alla program, filmer och sporter som användarna tittar på. Visas här på en iPhone 15 Pro (Foto: Apple)

Tillgänglig för nedladdning idag

Den nya 17.2-uppdateringen av iOS, ipadOS och tvOS ska finnas tillgänglig för nedladdning till Apple-enheter idag. Uppdateringar till andra enheter förväntas under de kommande dagarna.

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

Premiär idag!

Spänner musklerna!

Disney+ kommer till Apple Vision Pro

Nordisk fylla på amerikanskt vis!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen