Search
Generic filters

Grönt ljus för Westworld, säsong 4

Vi får se mer av den hyperintelligenta artificiella människan i den fascinerande serien Westworld.

Trots att det fortfarande är två avsnitt kvar av den lysande tredje säsongen av Westworld, meddelar HBO att de förnyar serien med en fjärde säsong.

I ett pressmeddelande säger HBO:s chef för programutveckling, Casey Bloys: ”From the western theme park to the technocratic metropolis of the near future, we’ve thoroughly enjoyed every twist and turn from the minds of master storytellers Jonathan Nolan and Lisa Joy. We can’t wait to see where their inspired vision takes us next.”

Steg för steg kommer forskarna allt närmare utopin att skapa artificiell intelligens. Science fiction-författare har alltid varit fascinerade och bekymrade över om inte artificiell intelligens även kan utveckla känslor, empati och fri vilja – och vad händer om maskinerna så småningom blir smartare än sina skapare? Sådana existentiella frågor har varit temat för klassiker som Blade Runner, A.I., The Island, I, Robot och Ex Machina.

 

Westworld (Foto: HBO)

När den varit som bäst har Westworld på ett övertygande sätt lyckats ställa de riktigt stora frågorna. Varför lever vi? Vad är skillnaden mellan medfödd och inlärd (konstlad) kunskap/erfarenhet? Vad är egentligen verkligt? Vad händer om maskinen blir smartare än sin skapare? Och framför allt, har vi egentligen någon fri vilja?

Detta är frågor som – i synnerhet i vår tid med falska nyheter, sociala medier, trollfabriker och kreativa algoritmer – har blivit skrämmande relevanta.

westworld-sesong-1_1x Westworld, sesong 3_2 Westworld_sesong_2_1_33033_33367-1000x667 Westworld, sesong 3_trailer_1 westworld-sesong-1_7x westworld-sesong-1_8x westworld-sesong-1_13x westworld-sesong-1_14x westworld-sesong-1_2x westworld-sesong-1_4x picture2 Westworld, sesong 3_5 Westworld, sesong 3_7 Westworld, sesong 3_trailer_2 picture4
<
>
Westworld (Foto: HBO)

Trots lockdown i coronatider, plus dalande tittarsiffror för den tredje säsongen (ungefär en halvering jämfört med andra säsongen!), har HBO beslutat att göra en fjärde säsong av detta sci-fi-epos. Och tro oss, detta är verkligen inte någon billig serie att göra.

Serien bygger på Michael Crichton-filmen från 1973 och den 4 maj kan vi få se säsongsfinalen av den tredje omgången. Vi kan knappt bärga oss!

När vi kan bänka oss framför TV-skärmen för att titta på den efterlängtade fjärde säsongen är däremot osäkert. Hittills har det gått två år mellan varje säsong. Inte heller vem som ska spela huvudrollerna eller vilka skådespelare som fortsätter vara med – och vilka som är nya – är klart. Häng med här på sidan för de senaste uppdateringarna!

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver
  Med Netatmo Smart Videodörrklocka kan du se vem som ringer på och prata med besökarna, var du än befinner dig.
  Snart släpper strömningsjätten ännu en svensk originalserie.
  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.
  SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst headset med surroundljud som fungerar till både PC och PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

  Nu kan du ladda ner Disney+

  Äntligen går det att ladda ner Disneys nya strömningstjänst
  på många olika plattformar. Här är den!   
  Läs mer här >>
  close-link