Grönt ljus för Westworld, säsong 4

Vi får se mer av den hyperintelligenta artificiella människan i den fascinerande serien Westworld.
Annons
Annons
forfatter

Trots att det fortfarande är två avsnitt kvar av den lysande tredje säsongen av Westworld, meddelar HBO att de förnyar serien med en fjärde säsong.

I ett pressmeddelande säger HBO:s chef för programutveckling, Casey Bloys: ”From the western theme park to the technocratic metropolis of the near future, we’ve thoroughly enjoyed every twist and turn from the minds of master storytellers Jonathan Nolan and Lisa Joy. We can’t wait to see where their inspired vision takes us next.”

Steg för steg kommer forskarna allt närmare utopin att skapa artificiell intelligens. Science fiction-författare har alltid varit fascinerade och bekymrade över om inte artificiell intelligens även kan utveckla känslor, empati och fri vilja – och vad händer om maskinerna så småningom blir smartare än sina skapare? Sådana existentiella frågor har varit temat för klassiker som Blade Runner, A.I., The Island, I, Robot och Ex Machina.

 

Westworld (Foto: HBO)

När den varit som bäst har Westworld på ett övertygande sätt lyckats ställa de riktigt stora frågorna. Varför lever vi? Vad är skillnaden mellan medfödd och inlärd (konstlad) kunskap/erfarenhet? Vad är egentligen verkligt? Vad händer om maskinen blir smartare än sin skapare? Och framför allt, har vi egentligen någon fri vilja?

Annons

Detta är frågor som – i synnerhet i vår tid med falska nyheter, sociala medier, trollfabriker och kreativa algoritmer – har blivit skrämmande relevanta.

westworld-sesong-1_1x Westworld, sesong 3_2 Westworld_sesong_2_1_33033_33367-1000x667 Westworld, sesong 3_trailer_1 westworld-sesong-1_7x westworld-sesong-1_8x westworld-sesong-1_13x westworld-sesong-1_14x westworld-sesong-1_2x westworld-sesong-1_4x picture2 Westworld, sesong 3_5 Westworld, sesong 3_7 Westworld, sesong 3_trailer_2 picture4
<
>
Westworld (Foto: HBO)

Trots lockdown i coronatider, plus dalande tittarsiffror för den tredje säsongen (ungefär en halvering jämfört med andra säsongen!), har HBO beslutat att göra en fjärde säsong av detta sci-fi-epos. Och tro oss, detta är verkligen inte någon billig serie att göra.

Serien bygger på Michael Crichton-filmen från 1973 och den 4 maj kan vi få se säsongsfinalen av den tredje omgången. Vi kan knappt bärga oss!

När vi kan bänka oss framför TV-skärmen för att titta på den efterlängtade fjärde säsongen är däremot osäkert. Hittills har det gått två år mellan varje säsong. Inte heller vem som ska spela huvudrollerna eller vilka skådespelare som fortsätter vara med – och vilka som är nya – är klart. Häng med här på sidan för de senaste uppdateringarna!

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Trådlösa proppar med Marshall-ljud och app-styrning.
LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.
Disney skakar själva fundamentet för biografernas exklusiva filmmonopol.
En ny, häftigare version av Samsungs superbreda gaming-monitor ska vara på väg.
Kom bara ihåg att välja versionen med stereoljud.
Samsung släpper många nya TV-modeller under mars/april.
0-100 km/h på mindre än 5 sek, fyrhjulsdrift och 420 km räckvidd.
Nu kan Lyngdorfs flaggskeppsförstärkare spela högupplösta MQA-ljudfiler från bland annat Tidal.
Billig entrébiljett till analog fotografering.
Historisk Golden Globe till avliden stjärna.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.