TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Första smygtitten på Stranger Things, säsong 4

Gör dig redo för Spring Break 1986, Stranger Things style!

forfatter
Publicerad 2021-11-14 - 14:33

2016 kom Stranger Things som tog världen – och publiken – med storm.

I en skön mix/hyllning till Steven Spielberg och Stephen King tar serien oss med till mitten av 80-talet, där vi får lära känna de fyra nördarna Will (Noah Schnapp), Mike (Finn Wolfhard), Dustin (Street Matarazzo) och Lucas (Caleb McLaughlin) – och det femte hjulet på vagnen, Eleven (Millie B. Brown)

Stranger Things (Foto: Netflix)

Tonåringarna i den lilla arketypiska småstaden Hawkins, Indiana, upplever en rad milt sagt märkliga händelser. Under tiden får vi lära känna deras vardag, ömhet, känsloliv (med hormoner i uppror) samtidigt som serien toppas mitt i prick av referenser, rekvisita och musik från det galna 80-talet.

Netflix släppte säsong 2 i oktober 2017 och den tredje säsongen kom 4 juli 2019 – i en värld före corona. Netflix har ännu inte meddelat något premiärdatum för den efterlängtade fjärde säsongen, mer än att den kommer under 2022. Vår bästa gissning är runt påsk.

Nu har den första teaser-trailern kommit.

 

Nu har vi kommit fram till 1985 och Eleven skriver ett brev till Mike, 185 dagar efter att hon flyttat Hawkins till Kalifornien.

Det är vår och Eleven ser fram emot att fira vårlovet ”spring break” tillsammans med gänget – sedan händer det verkligen grejor …

Stranger Things (Foto: Netflix)

Avsnitten i fjärde säsongen av Stranger Things

  1. The Hellfire Club
  2. Vecna’s Curse
  3. The Monster and The Superhero
  4. Dear Billy
  5. The Nine Project
  6. The Dive
  7. The Massacre at Hawkins Lab
  8. Papa
  9. The Piggyback

 

 

Stranger Things, säsong 2

Ännu en gång bjuder bröderna Duffer oss på en charmig – och småskum – tidsresa tillbaka till 1980-talets förgångna oskyldighet.

Stranger Things, säsong 3

Retrogänget håller igång

Det härliga tonårsgänget i hemsökta Hawkins fortsätter att charmera i den tredje säsongen.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend