Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Fjärde säsongen av Goliath i höst

Amazon Prime annonserar den fjärde, och sista, säsongen med Billy Bob Thornton.

En av Prime Videos bästa serier kommer snart i sin fjärde och sista säsong.

Fantastiska Billy Bob Thornton har huvudrollen som protagonisten Billy McBride, den kompromisslösa privatdeckaren i LA som försöker försvara vanliga människor mot orättvisa övergrepp.

Psykedelisk torka Den här gången måste vår livströtte protagonist-advokat stå upp mot vattenbaroner i torkadrabbade Kalifornien. Intressant, bitvis konstigt, men inte lika underhållande som tidigare säsonger.

Den 24:e september släpps säsong 4 globalt på Prime Video.

Goliath (Foto: Prime Video)

Billy Bob Thornton återvänder (kanske något överraskande …) i sin paradroll som Billy McBride, LA:s största ”ger-fan-i-allt-advokat” och måste återigen lösa ett ”omöjligt” fall i ett slags Davids kamp mot Goliat.

Annons

Goliath har alltid haft en tydlig politisk udd, med den enastående elitadvokaten som är full av mänskliga karaktärsbrister men som står upp för de som lever längst ner på samhällsstegen. Det är den lilla mannens kamp mot de stora företagen som får McBride att tända till. En kamp som han, efter att ha fått in en fullträff i andra säsongen två, gladeligen jobbar gratis för.

I den fjärde säsongen har hans något nyckfulla partner, Patty (Nina Arianda), tackat ja till ett jobb på en prestigefylld advokatbyrå i San Francisco, vilket tvingar tillbaka McBride till hans karriärs utgångspunkt: en stor advokatbyrå.

Tillsammans får de den omöjliga och högaktuella uppgiften att sätta sig upp mot den mäktiga och stenrika opioidindustrin i USA.

Med Billys kroniska smärtor och en Patty som känner sig utnyttjad sätts deras partnerskap på prov. När de möter läkemedelsjätten Stax (J.K. Simmons och Bruce Dern), i en värld där pengar kan betala för allt, inklusive lag och dom, tvingas Billy och Patty riskera allt de har.

 

Annons

Förutom Thornton och Arianda spelas huvudrollerna av Tania Raymonde, Diana Hopper, Julie Brister, Bruce Dern, Brandon Scott, Jena Malone och J.K. Simmons.

Exekutiva producenter är Lawrence Trilling, Geyer Kosinski, Jennifer Ames och Steve Turner.

Goliath

Nina Arianda och Billy Bob Thornton i ”Goliath” (Foto: Prime Video)

forfatter

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.