TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Fjärde säsongen av Goliath i höst

Amazon Prime annonserar den fjärde, och sista, säsongen med Billy Bob Thornton.

En av Prime Videos bästa serier kommer snart i sin fjärde och sista säsong.

Fantastiska Billy Bob Thornton har huvudrollen som protagonisten Billy McBride, den kompromisslösa privatdeckaren i LA som försöker försvara vanliga människor mot orättvisa övergrepp.

Psykedelisk torka Den här gången måste vår livströtte protagonist-advokat stå upp mot vattenbaroner i torkadrabbade Kalifornien. Intressant, bitvis konstigt, men inte lika underhållande som tidigare säsonger.

Den 24:e september släpps säsong 4 globalt på Prime Video.

Goliath (Foto: Prime Video)

Billy Bob Thornton återvänder (kanske något överraskande …) i sin paradroll som Billy McBride, LA:s största ”ger-fan-i-allt-advokat” och måste återigen lösa ett ”omöjligt” fall i ett slags Davids kamp mot Goliat.

Goliath har alltid haft en tydlig politisk udd, med den enastående elitadvokaten som är full av mänskliga karaktärsbrister men som står upp för de som lever längst ner på samhällsstegen. Det är den lilla mannens kamp mot de stora företagen som får McBride att tända till. En kamp som han, efter att ha fått in en fullträff i andra säsongen två, gladeligen jobbar gratis för.

I den fjärde säsongen har hans något nyckfulla partner, Patty (Nina Arianda), tackat ja till ett jobb på en prestigefylld advokatbyrå i San Francisco, vilket tvingar tillbaka McBride till hans karriärs utgångspunkt: en stor advokatbyrå.

Tillsammans får de den omöjliga och högaktuella uppgiften att sätta sig upp mot den mäktiga och stenrika opioidindustrin i USA.

Med Billys kroniska smärtor och en Patty som känner sig utnyttjad sätts deras partnerskap på prov. När de möter läkemedelsjätten Stax (J.K. Simmons och Bruce Dern), i en värld där pengar kan betala för allt, inklusive lag och dom, tvingas Billy och Patty riskera allt de har.

 

Förutom Thornton och Arianda spelas huvudrollerna av Tania Raymonde, Diana Hopper, Julie Brister, Bruce Dern, Brandon Scott, Jena Malone och J.K. Simmons.

Exekutiva producenter är Lawrence Trilling, Geyer Kosinski, Jennifer Ames och Steve Turner.

Goliath
Nina Arianda och Billy Bob Thornton i ”Goliath” (Foto: Prime Video)

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.