TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Borgen återuppstår på Netflix

Nu är prämiärdatumet klart för Netflix-versionen av den danska succéserien Borgen.

forfatter
Publicerad 2022-03-15 - 10:05

Det har gått nästan två år (!) Sedan Netflix meddelade att streamingjätten skulle blåsa nytt liv i den danska succéserien Borgen; som handlar om den politiska kampen kring maktens högborg i Danmark: Christianborg.

Borgen – Riket, makten och äran blir en självständig fortsättning på de tidigare säsongerna av Borgen.

Den nya versionen av det politiska dramat släpps på Netflix i Norden den 14 april (globalt: 2 juni).

Borgen säsong 1 9
Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), ”Borgen, säsong 1” (Foto: Netflix)

I uppföljningsserien följer vi Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), hennes personal och media som ansvarar för att bevaka henne – den här omgången figurerar Nyborg som utrikesminister.

Serien handlar om några av vår tids stora politiska utmaningar: relevansen för Danmark i den moderna världen, stormakternas kamp för kontroll över Arktis – och inte minst klimatkrisen. Huvudberättelsen fokuserar på kampen om makten och vad makt gör med människor; både professionellt och personligt.

Läs också På jakt efter mening Den första danska originalserien från HBO Max skickar ut Julie, som har gått igenom en omvälvande upplevelse, på ett sökande meningen med det meningslösa livet.

Birgitte Nyborg er nyutnevnt utenriksministeren når et oljeselskap plutselig finner olje på Grønland (detta var det demagogen Trump redan hade räknat med för några år sedan 😉 ). En händelse som markerar starten på en internationell maktkamp i Arktis, och där den annars erfarne politikern Nyborg gång på gång måste acceptera att de trots Danmarks relationer med Grönland är den minsta aktören bland de internationella makterna.

Den nya serien kommer också att följa Katrine Fønsmarks (Birgitte Hjort Sørensen) resa. Efter att ha varit Birgittes kommunikationschef är hon tillbaka i den nya säsongen som journalist och har fått jobb som nyhetsredaktör för en rikstäckande tv-kanal.

Borgen sesong 1 3 Borgen sesong 1 10 Borgen sesong 1 4 Borgen sesong 1 5 Borgen sesong 1 6 Borgen sesong 1 7 Borgen sesong 1 8 Borgen sesong 1 11 Borgen sesong 1 2
<
>
Borgen, säsong 1 (Foto: Netflix)

Skådespelarna består av Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Boe Følsgaard, Nivi Pedersen, Svend Hardenberg, Lucas Lynggaard Tønnesen, Özlem Saglanmak, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang och Darren Pettie.

Från den ursprungliga rollbesättningen kommer också Søren Malling, Signe Egholm Olsen, Mikael Birkkjær, Lisbeth Wulff, Lars Mikkelsen, Laura Allen Müller Smith, Jens Albinus, Lars Knutzon, Peter Mygind, Morten Kirkskov och Angunnguaq Larsen.

Borgen – Riket, makten och äran produceras av SAM Productions, med Adam Price som serieskapare, (Kastanjemannen, Ragnarök) för DR i samarbete med Netflix. Regisserad av Per Fly. Exekutiv producent är Meta Louise Foldager Sørensen (Antichrist,  Melancholia).

Läs också Akta dig för Kastanjemannen! Danskarna visar ännu en gång att de är bäst i Norden på krim-genren.

Borgen är en unik dansk berättelse om politisk och personlig dramatik som utspelar sig mellan de människor som är ansvariga för att styra vårt land. Vi är väldigt glada över att kunna väcka Borgen och dess karaktärer tillbaka till livet tillsammans med Netflix. Vi ser fram emot att besöka platserna och karaktärerna igen för att berätta en samtida och mycket aktuell historia om ett hett politiskt ämne med internationella implikationer.

– Christian Rank, dramachef på DR

 

Lina Brouneus, direktör för samproduktion och licensiering på Netflix, utvecklar:

För tio år sedan hjälpte Borgen till att omdefiniera det internationella tv-landskapet genom att visa att bra berättelser kan komma från var som helst och bli älskade överallt. Vi är otroligt stolta över att gå samman med DR och hela det kreativa teamet för att ta tillbaka detta internationella fenomen och ge Borgen-fansen möjligheten att ännu en gång bli engagerade och gripna.

Borgen sesong 1 12
Borgen, säsong 1 (Foto: Netflix)

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Maverick är (äntligen!) tillbaka Endast få dagar kvar tills Maverick flyger igen - i Top Gun 2.
Marvel-hjältarna kommer hem Alla de ursprungliga Marvel-serierna, som från början producerade av Netflix, har nu försvunnit från streamingtjänsten.
Svensk Prime Video-serie Äntligen satsar Prime Video på lokalproducerat innehåll.
Spänningsthriller från Mellanöstern håller tempot Mossads intrikata skuggkrig mot ärkefienden är fortfarande en av de bättre spionserierna.
Medelmåttigt av Connelly Halvbrodern till den mer berömde Harry Bosch har fått en egen TV-serie – men vi är inte särskilt imponerade.
Se den första Avatar 2-trailern Nu är trailern till James Cameron efterlängtade (?) uppföljare till megasuccén Avatar här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend