Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Borgen återuppstår på Netflix

Nu är prämiärdatumet klart för Netflix-versionen av den danska succéserien Borgen.

Av / 2022-03-15 - 10:05
Borgen återuppstår på Netflix

Det har gått nästan två år (!) Sedan Netflix meddelade att streamingjätten skulle blåsa nytt liv i den danska succéserien Borgen; som handlar om den politiska kampen kring maktens högborg i Danmark: Christianborg.

Borgen – Riket, makten och äran blir en självständig fortsättning på de tidigare säsongerna av Borgen.

Den nya versionen av det politiska dramat släpps på Netflix i Norden den 14 april (globalt: 2 juni).

Borgen säsong 1 9
Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), ”Borgen, säsong 1” (Foto: Netflix)

I uppföljningsserien följer vi Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), hennes personal och media som ansvarar för att bevaka henne – den här omgången figurerar Nyborg som utrikesminister.

Serien handlar om några av vår tids stora politiska utmaningar: relevansen för Danmark i den moderna världen, stormakternas kamp för kontroll över Arktis – och inte minst klimatkrisen. Huvudberättelsen fokuserar på kampen om makten och vad makt gör med människor; både professionellt och personligt.

Läs också På jakt efter mening Den första danska originalserien från HBO Max skickar ut Julie, som har gått igenom en omvälvande upplevelse, på ett sökande meningen med det meningslösa livet.

Birgitte Nyborg er nyutnevnt utenriksministeren når et oljeselskap plutselig finner olje på Grønland (detta var det demagogen Trump redan hade räknat med för några år sedan 😉 ). En händelse som markerar starten på en internationell maktkamp i Arktis, och där den annars erfarne politikern Nyborg gång på gång måste acceptera att de trots Danmarks relationer med Grönland är den minsta aktören bland de internationella makterna.

Den nya serien kommer också att följa Katrine Fønsmarks (Birgitte Hjort Sørensen) resa. Efter att ha varit Birgittes kommunikationschef är hon tillbaka i den nya säsongen som journalist och har fått jobb som nyhetsredaktör för en rikstäckande tv-kanal.

Borgen sesong 1 3 Borgen sesong 1 10 Borgen sesong 1 4 Borgen sesong 1 5 Borgen sesong 1 6 Borgen sesong 1 7 Borgen sesong 1 8 Borgen sesong 1 11 Borgen sesong 1 2
<
>
Borgen, säsong 1 (Foto: Netflix)

Skådespelarna består av Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Boe Følsgaard, Nivi Pedersen, Svend Hardenberg, Lucas Lynggaard Tønnesen, Özlem Saglanmak, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang och Darren Pettie.

Från den ursprungliga rollbesättningen kommer också Søren Malling, Signe Egholm Olsen, Mikael Birkkjær, Lisbeth Wulff, Lars Mikkelsen, Laura Allen Müller Smith, Jens Albinus, Lars Knutzon, Peter Mygind, Morten Kirkskov och Angunnguaq Larsen.

Borgen – Riket, makten och äran produceras av SAM Productions, med Adam Price som serieskapare, (Kastanjemannen, Ragnarök) för DR i samarbete med Netflix. Regisserad av Per Fly. Exekutiv producent är Meta Louise Foldager Sørensen (Antichrist,  Melancholia).

Läs också Akta dig för Kastanjemannen! Danskarna visar ännu en gång att de är bäst i Norden på krim-genren.

Borgen är en unik dansk berättelse om politisk och personlig dramatik som utspelar sig mellan de människor som är ansvariga för att styra vårt land. Vi är väldigt glada över att kunna väcka Borgen och dess karaktärer tillbaka till livet tillsammans med Netflix. Vi ser fram emot att besöka platserna och karaktärerna igen för att berätta en samtida och mycket aktuell historia om ett hett politiskt ämne med internationella implikationer.

– Christian Rank, dramachef på DR

 

Lina Brouneus, direktör för samproduktion och licensiering på Netflix, utvecklar:

För tio år sedan hjälpte Borgen till att omdefiniera det internationella tv-landskapet genom att visa att bra berättelser kan komma från var som helst och bli älskade överallt. Vi är otroligt stolta över att gå samman med DR och hela det kreativa teamet för att ta tillbaka detta internationella fenomen och ge Borgen-fansen möjligheten att ännu en gång bli engagerade och gripna.

Borgen sesong 1 12
Borgen, säsong 1 (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Rulla till toppen