Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Avatar 2–4 filmas på Nya Zealand

20th Century Fox och James Cameron har redan bekräftat att det kommer tre uppföljare till megasuccén Avatar. Alla de nya delarna ska spelas in samtidigt på Nya Zealand.

Skrivet av / 2014-01-17 - 17:25
Avatar 2–4 filmas på Nya Zealand

När Avatar släpptes 2009 blev den omedelbart en enorm framgång på biograferna, och lyckades även locka till sig folk som inte brukar gå på bio. Redan från början var Avatar planerad som en trilogi, men nu har alltså Cameron on Fox bestämt sig för att utöka serien till fyra filmer som ska ha premiärer i december 2016, 2017 och 2018.

Filmerna börjar spelas in i år och handlar om livet som Jake Sully har skaffat sig på Pandora. ”Betrakta historien som en familjesaga à la Gudfadern”, säger Cameron. Mycket av handlingen kommer att utspelas under vatten, men inte allt.

Avatar är fortfarande den mest inkomstbringande filmen någonsin, den har dragit in hela 2,8 miljarder dollar, alltså ungefär 19 miljarder svenska kronor.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Otrolig

Ny svensk actionserie

Klart för Avatar-strömning!

Sista säsongen!

Skarpare version av Kill Bill

Nu på Disney+!

Rulla till toppen