Avatar 2–4 filmas på Nya Zealand

20th Century Fox och James Cameron har redan bekräftat att det kommer tre uppföljare till megasuccén Avatar. Alla de nya delarna ska spelas in samtidigt på Nya Zealand.

När Avatar släpptes 2009 blev den omedelbart en enorm framgång på biograferna, och lyckades även locka till sig folk som inte brukar gå på bio. Redan från början var Avatar planerad som en trilogi, men nu har alltså Cameron on Fox bestämt sig för att utöka serien till fyra filmer som ska ha premiärer i december 2016, 2017 och 2018.

Filmerna börjar spelas in i år och handlar om livet som Jake Sully har skaffat sig på Pandora. ”Betrakta historien som en familjesaga à la Gudfadern”, säger Cameron. Mycket av handlingen kommer att utspelas under vatten, men inte allt.

Avatar är fortfarande den mest inkomstbringande filmen någonsin, den har dragit in hela 2,8 miljarder dollar, alltså ungefär 19 miljarder svenska kronor.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.