Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

De första bilderna från ”And Just Like That…”

Väntetiden är snart över för uppföljaren till ”Sex and the City”. HBO lockar med nya bilder från inspelningen.

Av / 2021-07-16 - 12:39
De första bilderna från ”And Just Like That…”

Det är tydligen inte enbart på bio man tokfokuserar på remakes och reboots. Även hos streamingtjänsterna har relanseringar av gamla ”klassiker” blivit allt mer vanligare.

I vintras beslutade HBO att återuppliva succe-serien Sex and the City som gick 1998-2004.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Och, till alla fans stora glädje, detta är ingen reboot, originalskådespelarna (minus Kim Cattrall) dyker upp igen på skärmen.

 

De sex säsongerna (94 avsnitten) av serien om de fyra New York tjejerna Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) och Miranda (Cynthia Nixon) visade deras liv i sus och dus, med typiska I-landsproblem, utmaningar på kärleksfronten och ett minst sagt problematiskt sexliv.

Detta var relativt nyskapande sett med feministiska ögon, där de inte vek en tum för att ta upp saker såsom kvinnlig sexualitet, lust och användande av sexleksaker, samt starka kvinnor som stod på egna ben både privat och i arbetslivet.

De fyra tätt sammansvetsade kvinnorna, som närmade sig medelåldern, delade på såväl glädje, sorg och intima detaljer. Sarah Jessica Parker var frontfiguren och berättar-rösten. Både under och efter seriens gång blev hon en känd modeikon.

Nu har HBO släppt en (!) bild från inspelningen av den nya serien, And Just Like That…

And Just Like That… (Foto: HBO)

Produktionen av en tio avsnitt långa serien And Just Like That… har startat i New York.

Sarah Jessica Parker kommer tillbaka i huvudrollen som Carrie Bradshaw, Cynthia Nixon som Miranda Hobbes, och Kristin Davis som Charlotte York

Max Original-serien ”And Just Like That…” är det nya kapitlet i den banbrytande HBO-serien Sex and the City. Vi följer Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) och Charlotte (Kristin Davis) som navigerar resan från det komplicerade livet och vänskapen de upplevde i 30-årsåldern till det ännu mer komplicerade livet och vänskapen de upplever i 50-årsåldern.

Rollbesättningen inkluderar Sara Ramírez, Chris Noth (tillbaka i rollen som Mr. Big), Mario Cantone (Anthony Marentino), David Eigenberg (Steve Brady), Willie Garson (Stanford Blatch) och Evan Handler (Harry Goldenblatt).

Läs också Briljant! Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.

Producenter är Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon, och Michael Patrick King. Manusförfattarna är ett halvt fotbollslag (!), inklusive King, Samantha Irby, Rachna Fruchbom, Keli Goff, Julie Rottenberg och Elisa Zuritsky.

Sarah Jessica Parker i ”Sex and the City” (Foto: HBO)

Efter det att originalserien blev stoppad kom det två spelfilmer, Sex and the City 1 och 2. Filmerna (2008 och 2010) fick relativt hårt bemötande av kritikerna.

Titeln på den nya serien (And Just Like That…”) är en hyllning till originalserien. Vi kommer denna gång få följa Carrie, Miranda och Charlotte i sättet man vårdar och bevarar vänskapen som kvinna i 50-årsåldern.

Läs också Snart dags för mer film Ersätter HBO Nordic under 2021 och visar premiärer av en rad storfilmer.

Produktionen av serien startade i New York på senvåren tidigare i år. Seriens skapare är ännu inte på plats men de 10 nya avsnitten produceras av Michael Patrick King (som regisserade både originalserien och filmerna)

I grew up with these characters, and I can’t wait to see how their story has evolved in this new chapter, with the honesty, poignancy, humor and the beloved city that has always defined them.

Sarah Aubrey, sjef for originalserier, HBO Max

And Just Like That… kommer visas på HBO Max, som kommer till Norden hösten 2021. Premiärdatum är ännu inte satt.

”Sex and the City” (Foto: HBO)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Rulla till toppen