Search
Generic filters
 itemprop

Nya utomhusprodukter från Philips Hue

Om du tillbringar mer tid i trädgården eller på terrassen än inomhus så har Philips Hue goda nyheter.

Redan på förra årets CES-mässa hade Philips Hue nyheter för utomhusbelysning på programmet. Då var det en ny utomhusrörelsesensor som var i fokus, men i år har Signify, företaget som ligger bakom Philips Hue, bland annat med sig lågspänningslampor för utomhusbruk till Las Vegas.

De nya lågspänningsprodukterna får man installera själv och behöver alltså inte blanda in en auktoriserad elektriker. Bland nyheterna finns bland annat lågspänningsversioner av två populära Philips Hue-utomhusmodeller, vägglamporna Impress och Econic, plus att utomhusspotten Lily kommer i en XL-version som kan belysa husväggen eller träd i trädgården.

Philips Hue Lily XL går att köpa från och med slutet av januari för 1 550 kronor och Hue Impress kostar 1 400 kronor. Econic har vi ingen prisinformation om.

Den nya lågspänningsversionen av Philips Hue Lily XL kommer i slutet av januari. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Dessutom visar Signify upp ett antal mer traditionella utomhusprodukter på mässan. Samtliga måste monteras av en professionell elektriker, vilket naturligtvis gör den totala kostnaden något högre än för de ovan nämnda lågspänningslamporna.

Det handlar om Philips Hue Appear, Attract, Daylo, Nyro och Resonate, som alla släpps i slutet av januari och kostar mellan 1 250 och 1 550 kronor. Enda undantaget är Hue Nyro som inte kommer förrän i slutet av april och då kostar 1 300 kronor.

Goda nyheter för de som har Philips Hue Play HDMI Sync Box

Men Signify har även en god nyhet för de av oss som hellre sitter framför TV:n.

Användare av Philips Hue HDMI Sync Box, som kan anslutas till TV:n och simulera Ambilight-belysning genom att överföra färgsignalerna till kompatibla Philips Hue-lampor, kan snart styra belysningen på ett enklare sätt.

annons

Genom att uppdatera boxens mjukvara, som släpps i april, kan man nämligen den med rösten och både Amazon Alexa, Google Assistant och Apple Siri. Det kommer också att bli möjligt att bland annat sätta på och stänga av boxen med den vanliga infraröda fjärrkontrollen.

annons

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Provprenumeration
3 veckor för 3 kr
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 3 veckor
6 månader
Endast 53 kr/mån
Få tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 6 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.
12 månader
Endast 49 kr/mån
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 12 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

Prova  LB+ i 3 veckor
3 VECKOR FÖR 3 KR
Tillgång till alla tester och nyheter
PROVA LB+
Ingen bindningstid
Stäng
Scroll to Top