Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

XC40 P6 FWD med framhjulsdrift

I priset ingår försäkring och service i tre år.

Eftersom inte alla behöver fyrhjulsdrift är det förnuftigt av Volvo att lansera en billigare version av XC40. Volvo XC40 P6 FWD får ett något mindre batteri på 69 kWh och framhjulsdrift, men klarar en räckvidd på cirka 400 km, enligt Volvo.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Priset är ganska fördelaktigt om man jämför med Polestar 2 med framhjulsdrift, eller Volkswagen ID.4 med bakhjulsdrift, om man tar med i beräkningen att Volvo inkluderar försäkring, service och vägassistans i tre år.

Med framhjulsdrift och en enda elmotor är bilen inte lika snabb som den fyrhjulsdrivna XC40 P8 Recharge. Effekten har sänkts till 231 hk, men det räcker fortfarande för att nå 100 km/h från noll på 7,4 sekunder.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Annons

Den framhjulsdrivna P6 FWD kommer att produceras från november 2021. Startpriset är 529 900 kronor. Man kan också välja att prenumerera på bilen för 5 690 kronor i månaden med tre års bindningstid. Eller 6 590 kronor i månaden med tre månaders bindningstid.

XC40 Recharge Pure Electric P8 Sage Green – exterior static

Den här XC40:n hade vi valt Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.