TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

XC40 P6 FWD med framhjulsdrift

I priset ingår försäkring och service i tre år.

Eftersom inte alla behöver fyrhjulsdrift är det förnuftigt av Volvo att lansera en billigare version av XC40. Volvo XC40 P6 FWD får ett något mindre batteri på 69 kWh och framhjulsdrift, men klarar en räckvidd på cirka 400 km, enligt Volvo.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Priset är ganska fördelaktigt om man jämför med Polestar 2 med framhjulsdrift, eller Volkswagen ID.4 med bakhjulsdrift, om man tar med i beräkningen att Volvo inkluderar försäkring, service och vägassistans i tre år.

Med framhjulsdrift och en enda elmotor är bilen inte lika snabb som den fyrhjulsdrivna XC40 P8 Recharge. Effekten har sänkts till 231 hk, men det räcker fortfarande för att nå 100 km/h från noll på 7,4 sekunder.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Den framhjulsdrivna P6 FWD kommer att produceras från november 2021. Startpriset är 529 900 kronor. Man kan också välja att prenumerera på bilen för 5 690 kronor i månaden med tre års bindningstid. Eller 6 590 kronor i månaden med tre månaders bindningstid.

XC40 Recharge Pure Electric P8 Sage Green – exterior static
Den här XC40:n hade vi valt Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.