TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

XC40 P6 FWD med framhjulsdrift

I priset ingår försäkring och service i tre år.

forfatter
Publicerad 2021-09-02 - 09:00

Eftersom inte alla behöver fyrhjulsdrift är det förnuftigt av Volvo att lansera en billigare version av XC40. Volvo XC40 P6 FWD får ett något mindre batteri på 69 kWh och framhjulsdrift, men klarar en räckvidd på cirka 400 km, enligt Volvo.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Priset är ganska fördelaktigt om man jämför med Polestar 2 med framhjulsdrift, eller Volkswagen ID.4 med bakhjulsdrift, om man tar med i beräkningen att Volvo inkluderar försäkring, service och vägassistans i tre år.

Med framhjulsdrift och en enda elmotor är bilen inte lika snabb som den fyrhjulsdrivna XC40 P8 Recharge. Effekten har sänkts till 231 hk, men det räcker fortfarande för att nå 100 km/h från noll på 7,4 sekunder.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Den framhjulsdrivna P6 FWD kommer att produceras från november 2021. Startpriset är 529 900 kronor. Man kan också välja att prenumerera på bilen för 5 690 kronor i månaden med tre års bindningstid. Eller 6 590 kronor i månaden med tre månaders bindningstid.

XC40 Recharge Pure Electric P8 Sage Green – exterior static
Läs också Den här XC40:n hade vi valt Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend