TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Volvo XC40 Recharge och C40 Recharge ökar räckvidden

Längre räckvidd, snabbare laddning - och bakhjulsdrift.

forfatter
Publicerad 2022-12-09 - 15:20

Volvos kompakta XC40 och C40 Recharge måste sägas vara en succé. Härlig körkomfort, rejäla hastighetsresurser och säker framkomlighet funkar bra hos bilköparna. Nu ökar Volvo också räckvidden för båda, och byter samtidigt från framhjulsdrift till bakhjulsdrift på bilarna med en elmotor.

De nya versionerna av XC40 och C40 Recharge kan beställas nu hos Volvos återförsäljare eller på Volvos hemsida, och produktionen startar under andra kvartalet 2023, vilket innebär möjlig leverans under tredje kvartalet nästa år.

XC40 Recharge Twin, Sage Green. Foto: Volvo

Nu kan man beställa XC40 och C40 med över 500 kilometers räckvidd. Med alla de goda egenskaper bilarna redan har tror vi att det kommer att göra bilarna ännu mer attraktiva för kunderna, säger Erik Trosby, kommunikationschef på Volvo Car Norge.

De två Volvo-tvillingarna får också en kraftfullare motor på bakaxeln, utvecklad och byggd av Volvo Cars, som med en ny och effektivare växelriktare sparar ström. De så kallade Twin-modellerna med fyrhjulsdrift får en ny och effektivare främre motor, och Volvo säger att räckvidden kommer att ökas från 422 km respektive 435 km räckvidd till en uppskattad räckvidd på 515 km för XC40 och 533 km för C40, båda i Extended Range-versionen med bakhjulsdrift.

C40 Recharge, Silver Dawn. Foto: Volvo

För fyrhjulsdrivna versioner är siffrorna 500 km för XC40 och 507 km för C40. Alla siffror enligt WLTP-standarden.

Single Motor-versionen får ett 70 kWh-batteri, medan Single Motor Extended Range får ett större batteri på 78 kWh, båda är nettosiffror – medan fyrhjulsdrivna versioner bara kan fås med det största batteripaketet. Beräknad förbrukning för Extended Range med bakhjulsdrift är 17,1 kWh/100 km på XC40 och 16,4 kWh/100 km för C40.

XC40 Recharge updated over-the-air (OTA). Foto: Volvo

Volvo ökar också laddningseffekten för de versioner som har det största batteripaketet från 150 kW till 200 kW.

Höga laddhastigheter är viktigt för elbilsägare och gör det lättare att resa långa sträckor. Vi tror att kunderna kommer att uppskatta den ökade hastighet de kommer att uppleva vid snabbladdningsstationer, säger Trosby.

Volvo lanserar två nya färger i 40-serien, Cloud Blue och Vapor Grey. Den sistnämnda känner vi igen från premiären av nya Volvo EX90 som lanserades för några veckor sedan. 40-serien får också nya och mer aerodynamiska fälgar.

C40 Recharge, Fjord Blue. Foto: Volvo

Volvo C40 Recharge Twin Pro

Titta, en sportig Volvo

Volvo C40 Recharge är både den första och sista i sitt slag, och en fin bil att både köra och sitta i.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Teslas prissänkning: Har de förändrat bilmarknaden? Nu får du plötsligt en rymlig Model Y familjebil till priset av en småbil. Det borde få konkurrenterna att darra.
Följ Ljud & Bild