Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Volvo C40 Recharge får YouTube

Men du kan bara titta när bilen är parkerad ...

Av / 2022-01-11 - 15:31
Volvo C40 Recharge får YouTube

Video i bilar har till stor del varit reserverat för baksätespassagerarna, men nu rullar Volvo ut YouTube i bilar som har Google integrerat.

Det gäller naturligtvis elbilarna XC40 P8 och C40 Recharge, som kommer att kunna spela upp innehåll från YouTube. Men bara när bilarna står parkerade. Till exempel när man står vid en laddstation.

– Att möjliggöra för våra kunder att se på video medan de laddar sin bil eller medan de väntar på att hämta barnen efter skolan är en del av vårt löfte om att göra deras liv bättre och roligare. Med YouTube och andra stora streamingtjänster snart tillgängliga i bilen kan våra kunder njuta av laddningspausen istället för att bara se den som något krångligt – vilket gör elbilsägandet lite enklare, säger Henrik Green, chief product officer på Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

Läs också Den här XC40:n hade vi valt Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.

YouTube i bilen är bara början. Polestar har redan fått webbläsaren Vivaldi som även kan användas för webbinnehåll, inklusive TV, men den fungerar också bara när bilen står stilla.

Volvo säger förresten att det också kommer att gå att ladda ner navigations-appar som Sygic och Flitsmeister, laddnings-appar som Chargepoint och Plugshare, och parkerings-appar som SpotHero och ParkWhiz, där sådana finns.

YouTube-appen kommer under 2022, men exakt när avslöjas inte förrän längre fram.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Volvo C40 Recharge får YouTube”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Rulla till toppen