TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Vanmoof klara med två nya smarta elcyklar

Elcyklarnas svar på Tesla är klara med två helt nya modeller.

forfatter
Publicerad 2022-04-25 - 18:11

Holländska Vanmoof tillverkar internetuppkopplade och smarta elcyklar, som även går att köpa i Norden (men inte i Norge).

Under rubriken ”Tesla på två hjul” har vi tidigare testat föregångarna Vanmoof S3 och X3. Elcyklarna kom med teknik som skulle göra körupplevelsen så enkel och smärtfri för cyklisten som möjligt. Till exempel en så kallad Smart Cartridge integrerad i själva cykelramen som erbjöd funktioner som digitalt stöldskydd och automatisk upplåsning.

Läs också Tesla på två hjul Vanmoof S3 och X3 är de två senaste elcykel-modellerna från den holländska firman som tror att deras smarta och internetanslutna cyklar är framtidens transportmedel.

Nu är den holländska tillverkaren på banan med två helt nya elcyklar, Vanmoof S5 och A5, som båda förbättrar sina föregångares teknik och erbjuder helt nya funktioner – t.ex. ett LED-baserat användargränssnitt integrerat i cykelstyret. Nämligen i form av två så kallade halo-ringar, som ger realtidsfeedback på hastighet, batterinivå, upplåsning och mycket mer.

Stöldskyddet har förfinats med ett förbättrat hjullås, en större bult och en ny automatisk returfunktion. Cykeln låser sig själv med ett fingertryck och låses upp automatiskt när föraren kommer tillbaka.

Vanmoof A5
Vanmoof A5 kommer med en ram i ny ”step-in”-design som ska göra det lätt även för korta människor att sätta sig på cykeln. Vanmoof lovar alltså att man kan använda A5-modellen, så länge man är längre än 1,55 meter, vilket gör att både kortare personer och barn från 12 års ålder ska kunna använda den. (Foto: Vanmoof)

En ny mobilhållare med USB-C-kontakt förvandlar din smartphone till en instrumentbräda, vilket ska göra det enkelt att navigera och ladda när du är på språng, lovar Vanmoof.

Vanmoof S5 och A5

De två nya elcyklarna har all teknik gemensamt. Det gäller även köregenskaperna. Båda cyklarna är alltså utrustade med Vanmoofs nya Gen 5 framhjulsmotor med 250W. Använder du den nya så kallade Gen 5 Boost-knappen accelererar båda cyklarna med en effekt på 68 Nm, vilket är betydligt snabbare än vad dess föregångare kunde prestera.

Hastigheten är dock begränsad till 25 km/h. Ska du köra fortare får du trampa hårdare på pedalerna.

När det gäller batteri och räckvidd är det dock skillnad mellan de två modellerna.

Den något mindre Vanmoof A5 (24″ däck och en vikt på 22 kg) kommer med 463 Wh batteri och en maximal räckvidd på 140 km, medan S5 (27,5″ däck och 23 kg) kommer med 487 Wh batteri och en räckvidd på upp till150 km.

423857 2022 S5A5 Master 16x9 CareFree Clean 03 RED 6c9e37 original 1649149136
De två så kallade halo-ringarna integrerade i cykelstyret ersätter den speciella matrisdisplay som byggdes in i föregångarnas cykelram. (Foto: Vanmoof)

Pris och tillgänglighet

Vanmoof räknar med att kunna leverera de första exemplaren av S5 och A5 i början av juli. Du kan dock skriva upp dig på väntelista redan nu via företagets hemsida.

Rekommenderat pris i hela Europa är 2 498 EUR, vilket motsvarar strax över 26 000 kronor.

 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De här Audi-modellerna får inbyggt Apple Music Apple Music i infotainmentsystemet innebär att användarna kommer åt sina abonnemang direkt från Multi Media Interface-skärmen (MMI) via bilens integrerade uppkoppling.
Ny generation Harley-elcyklar får Google Cloud De nya modellerna döljer nästan alla nyheter på insidan.
BMW avslöjar räckvidden på iX1 Öppnar för förhandsbokning av BMW:s nästa el-SUV i sommar.
Nu bör du köpa Tesla Model Y Om du beställer en Model Y nu behöver du inte längre oroa dig för övervikt. Lasten har också fått bättre säkring.
Polestar 2 får utökad räckvidd och nya färger Polestar minskar klimatavtrycket och uppdaterar Polestar 2.
Världens smartaste elcykel i två nya versioner Elcyklarnas svar på Tesla är klara med två helt nya modeller.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend