Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tysk el-minibuss är byggd enligt Lego-principen

eBussy är en moduluppbyggd elektrisk minibuss som kan vara både husbil, lastbil, pickup och mycket mer. Och den går att köpa i år!

Av / 2021-01-08 - 10:05
Tysk el-minibuss är byggd enligt Lego-principen

Det tyska företaget Electric Brands arbetar med en elektrisk minibuss som är klar att släppas på marknaden redan senare i år.

Designen är helt unik. Bussen är nämligen modulär enligt ”Lego-principen”, vilket i praktiken innebär att samma stomme används för att konfigurera elfordonet för en mängd olika ändamål.

eBussy finns bland annat som ”Offroad Camper” med kylskåp, TV, vattentank och handfat. (Foto: eBussy)

Alltså finns eBussy i tio olika versioner, bland annat som husbil, minibuss, lastbil med och utan lastutrymme. I ”ren” version väger bilen mindre än 600 kg, men klarar ändå en last på upp till 1 ton.

https://www.youtube.com/watch?v=47gWIfC00JM&feature=emb_logo

Varje fordon levereras som standard med åtta utbytbara litiumjonbatterier som levererar totalt 10 kWh, men antalet batterier kan uppgraderas till 24 med en total effekt på 30 kWh, vilket ska garantera en räckvidd på upp till 800 km.

Motorerna sitter i hjulen och ger 20 hk vardera, bussen har med andra ord fyrhjulsdrift. Det totala vridmomentet är 1000 Nm och eBussys toppfart är nästan 100 km/h.

I standardversionen som minibuss har eBussy både fyrhjulsdrift, taklucka och ljudsystem. (Foto: eBussy)

Det låter kanske inte som så mycket, men å andra sidan är priset också överkomligt. Den billigaste modellen kostar nämligen bara 15 800 euro (vilket ungefär motsvarar 160 000 kronor) – och om du bokar din eBussy nu så får du till och med 1 000 euro i rabatt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen