Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MINI Electric Pacesetter JCW

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.

Skrivet av / 2021-04-16 - 08:00
MINI Electric Pacesetter JCW

Den här kan du tyvärr inte köpa. Den modifierade Mini-bilen blir den nya säkerhetsbilen i Formula E World Championship. Alltså Formel 1 fast för elbilar.

”MINI Electric Pacesetter inspired by JCW” heter den elektriska Minin som har modifierats av BMW Motorsport – alltså M-divisionen – som fått visuell inspiration av John Cooper Works. Som är MINIs motorsportavdelning, alltså lite som M-sport.

Trimmad Mini Electric

Bilen bygger på en Mini Cooper SE men är trimmad med högre effekt och mer vridmoment – 135 kW/184 hk och 280 Nm – vilket kapar en halvsekund från 0 till 100 km/h så att accelerationen klaras av på 6,7 sekunder.

Vikten är sänkt med 130 kilo, till 1 230 kg, vilket underlättar för hastighetsresurserna.

MINI Electric Pacesetter JCW
Rome (ITA), 8th April – 11th April 2021. ABB FIA Formula E World Championship, Season 7, Rome E-Prix, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW, Safety Car.
Läs också Världens roligaste elbil? En elektrisk version av pigga Mini Cooper S med ljudsystem från Harman Kardon – what’s not to like?
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tesla Cybertruck rostar

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

Apple Car år 2028?

Teslas " folkvagn" är på väg

Elektriska Porsche Macan lanserad

Jeep Wagoneer S lanseras i år

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen