Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

MINI Electric Pacesetter JCW

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.

Den här kan du tyvärr inte köpa. Den modifierade Mini-bilen blir den nya säkerhetsbilen i Formula E World Championship. Alltså Formel 1 fast för elbilar.

”MINI Electric Pacesetter inspired by JCW” heter den elektriska Minin som har modifierats av BMW Motorsport – alltså M-divisionen – som fått visuell inspiration av John Cooper Works. Som är MINIs motorsportavdelning, alltså lite som M-sport.

Trimmad Mini Electric

Bilen bygger på en Mini Cooper SE men är trimmad med högre effekt och mer vridmoment – 135 kW/184 hk och 280 Nm – vilket kapar en halvsekund från 0 till 100 km/h så att accelerationen klaras av på 6,7 sekunder.

Vikten är sänkt med 130 kilo, till 1 230 kg, vilket underlättar för hastighetsresurserna.

MINI Electric Pacesetter JCW

Rome (ITA), 8th April – 11th April 2021. ABB FIA Formula E World Championship, Season 7, Rome E-Prix, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW, Safety Car.

Annons
Världens roligaste elbil? En elektrisk version av pigga Mini Cooper S med ljudsystem från Harman Kardon – what’s not to like?
Mini Cooper SE spread (foto Lasse Svendsen)

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.