TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

MINI Electric Pacesetter JCW

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.

Den här kan du tyvärr inte köpa. Den modifierade Mini-bilen blir den nya säkerhetsbilen i Formula E World Championship. Alltså Formel 1 fast för elbilar.

”MINI Electric Pacesetter inspired by JCW” heter den elektriska Minin som har modifierats av BMW Motorsport – alltså M-divisionen – som fått visuell inspiration av John Cooper Works. Som är MINIs motorsportavdelning, alltså lite som M-sport.

Trimmad Mini Electric

Bilen bygger på en Mini Cooper SE men är trimmad med högre effekt och mer vridmoment – 135 kW/184 hk och 280 Nm – vilket kapar en halvsekund från 0 till 100 km/h så att accelerationen klaras av på 6,7 sekunder.

Vikten är sänkt med 130 kilo, till 1 230 kg, vilket underlättar för hastighetsresurserna.

MINI Electric Pacesetter JCW
Rome (ITA), 8th April – 11th April 2021. ABB FIA Formula E World Championship, Season 7, Rome E-Prix, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW, Safety Car.
Världens roligaste elbil? En elektrisk version av pigga Mini Cooper S med ljudsystem från Harman Kardon – what’s not to like?
Mini Cooper SE spread (foto Lasse Svendsen)
LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.