TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Serial 1 lanserar nya elcyklar med Google Cloud

De nya modellerna döljer nästan alla nyheter på insidan.

forfatter
Publicerad 2022-05-18 - 16:14

Serial 1, ett oberoende företag som tillverkar elcyklar på licens av Harley-Davidson, har lanserat en ny generation av deras City-elcyklar. Den största nyheten är att cyklarna har en uppsjö nya funktioner via Google Cloud.

Dessa ska förbättra komforten samt skapa ytterligare säkerhet och trygghet.

Läs också Nu kommer Harley-elcykel till Sverige Elcykeln Serial 1 är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.

Integrationen sker i en ny Serial 1-app, som bland annat har dörr till dörr-navigering via Google Maps samt realtidsregistrering av data som samlas in direkt från elcykeln.

Ytterligare funktioner

  • Inbyggd digital säkerhet med exakt precision: Serial 1:s exakta läge låter dig spåra, övervaka och digitalt låsa din elcykel, oavsett var den befinner sig.
  • Instrumentpanel med data om din cykeltur i realtid: Från hastighet till effektivitet, från avstånd till batteriräckvidd – all information är tillgänglig med en knapptryckning. Efter varje genomförd tur får du även en sammanfattning och kan jämföra rese- och prestationsdata över tid.
  • Integrerad laddare: En nyhet är att alla Serial 1 City-elcyklar är utrustade med en integrerad USB-C-laddkabel under styret, så att du kan ladda en mobiltelefon och använda Serial 1-appen.
(Foto: Serial 1)

Elcykeln har en ”IoT-enhet” med GPS och mobildata som ska garantera att du har kontakt med cykeln även om du befinner dig utanför Bluetooth-räckvidden.

På utsidan finns det inte mycket nytt under solen. Både design och motor har de nya modellerna gemensamt med sina föregångare. De nya cyklarna finns dock i en ny blå färg, samt har en USB-C-kabel integrerad i styret.

Pris och tillgänglighet

Serial 1:s nya elcyklar har samma pris som föregångarna, alltså 4 900 euro.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Förbud mot Easee-laddboxar Elsäkerhetsverket har granskat laddboxar vilket lett till försäljningsförbud för två modeller.
BMW bekräftar i5 Den elektriska 5-serien närmar sig.
lbpluss
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alla kan inte köra Tesla... Mercedes EQA 300 är inte den snabbaste eller mest uthålliga el-SUVen, men vilken komfort!
Porsche planerar sportig SUV 2027 kommer Porsches nya el-SUV.
NIO ET5 - utmanar Tesla Model 3 NIO ET5 har Tesla Model 3 som sin mest uppenbara konkurrent och nu har de första exemplaren kommit till Skandinavien.
Följ Ljud & Bild