Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Serial 1 lanserar nya elcyklar med Google Cloud

De nya modellerna döljer nästan alla nyheter på insidan.

Av / 2022-05-18 - 16:14
Serial 1 lanserar nya elcyklar med Google Cloud

Serial 1, ett oberoende företag som tillverkar elcyklar på licens av Harley-Davidson, har lanserat en ny generation av deras City-elcyklar. Den största nyheten är att cyklarna har en uppsjö nya funktioner via Google Cloud.

Dessa ska förbättra komforten samt skapa ytterligare säkerhet och trygghet.

Läs också Nu kommer Harley-elcykel till Sverige Elcykeln Serial 1 är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.

Integrationen sker i en ny Serial 1-app, som bland annat har dörr till dörr-navigering via Google Maps samt realtidsregistrering av data som samlas in direkt från elcykeln.

Ytterligare funktioner

  • Inbyggd digital säkerhet med exakt precision: Serial 1:s exakta läge låter dig spåra, övervaka och digitalt låsa din elcykel, oavsett var den befinner sig.
  • Instrumentpanel med data om din cykeltur i realtid: Från hastighet till effektivitet, från avstånd till batteriräckvidd – all information är tillgänglig med en knapptryckning. Efter varje genomförd tur får du även en sammanfattning och kan jämföra rese- och prestationsdata över tid.
  • Integrerad laddare: En nyhet är att alla Serial 1 City-elcyklar är utrustade med en integrerad USB-C-laddkabel under styret, så att du kan ladda en mobiltelefon och använda Serial 1-appen.
(Foto: Serial 1)

Elcykeln har en ”IoT-enhet” med GPS och mobildata som ska garantera att du har kontakt med cykeln även om du befinner dig utanför Bluetooth-räckvidden.

På utsidan finns det inte mycket nytt under solen. Både design och motor har de nya modellerna gemensamt med sina föregångare. De nya cyklarna finns dock i en ny blå färg, samt har en USB-C-kabel integrerad i styret.

Pris och tillgänglighet

Serial 1:s nya elcyklar har samma pris som föregångarna, alltså 4 900 euro.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Rulla till toppen