Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Segway lanserar offroad-elsparkcykel

Påstås vara de starkaste och mest tekniskt avancerade någonsin.

Av / 2022-03-05 - 08:42
Segway lanserar offroad-elsparkcykel

Den nya GT-serien med elsparkcyklar från Ninebot-Segway är i en klass för sig. Enligt tillverkaren är syftet att höja nivån på elsparkcyklar i allmänhet.

Läs också Nu är Segway en elsparkcykel Segway Ninebot KickScooter F40D är ett utmärkt transportmedel för korta sträckor i stan, men akta dig så att den dyra elskotern inte blir stulen!

Den minsta av de två heter Segway KickScooter GT1E. Den har en topphastighet på upp till 25 km/h och en räckvidd på 70 km. Cykeln klarar en maxbelastning på 150 kg, så den kan även användas av de riktigt tunga grabbarna, och dessutom är den utrustad med bakhjulsdrift.

KickScooter GT1E har elektronisk bakbroms och en skivbroms på framhjulen. Den har 11,5 tum stora slanglösa, pneumatiska däck som minskar risken för punkteringar.

Offroad

Riktigt tufft blir det när man tar en titt på Segway KickScooter GT2E.

GT2 Motor
En kraftfull dubbelmotor klarar från 0 till 48 km/h på mindre än fyra sekunder och en topphastighet på 70 km/h. (Foto: Ninebot-Segway)

Ninebot-Segway hävdar att den här elsparkcykeln är den ”den mest kraftfulla och avancerade KickScootern som någonsin lanserats.”

Under alla omständigheter är räckvidden upp till 90 km och dessutom är elskotern terränggående! Allt tack vare en justerbar hydraulisk fjädring samt främre och bakre stötdämpare.

En kraftfull dubbelmotor klarar från 0 till 48 km/h på mindre än fyra sekunder och en topphastighet på 70 km/h. Precis som GT1E klarar GT2E en maxlast på 150 kg. Den är dessutom utrustad med hela tre bromssystem (framhjulet har bromsskiva och bakhjulet både bromsskiva och elektronisk) för maximal säkerhet.

Slutligen har offrad-modellen integrerade blinkers och världens första transparenta PMOLED-display på en elsparkcykel.

Båda skotrarna kommer i höst.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

ID. Buzz - äntligen med fyrhjulsdrift

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen