TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Segway lanserar offroad-elsparkcykel

Påstås vara de starkaste och mest tekniskt avancerade någonsin.

forfatter
Publicerad 2022-03-05 - 08:42
Detta är en kommentar. Kommentaren ger uttryck för skribentens åsikter

Den nya GT-serien med elsparkcyklar från Ninebot-Segway är i en klass för sig. Enligt tillverkaren är syftet att höja nivån på elsparkcyklar i allmänhet.

Läs också Nu är Segway en elsparkcykel Segway Ninebot KickScooter F40D är ett utmärkt transportmedel för korta sträckor i stan, men akta dig så att den dyra elskotern inte blir stulen!
Segway-Ninebot KickScooter F40D

Den minsta av de två heter Segway KickScooter GT1E. Den har en topphastighet på upp till 25 km/h och en räckvidd på 70 km. Cykeln klarar en maxbelastning på 150 kg, så den kan även användas av de riktigt tunga grabbarna, och dessutom är den utrustad med bakhjulsdrift.

KickScooter GT1E har elektronisk bakbroms och en skivbroms på framhjulen. Den har 11,5 tum stora slanglösa, pneumatiska däck som minskar risken för punkteringar.

Offroad

Riktigt tufft blir det när man tar en titt på Segway KickScooter GT2E.

GT2 Motor
En kraftfull dubbelmotor klarar från 0 till 48 km/h på mindre än fyra sekunder och en topphastighet på 70 km/h. (Foto: Ninebot-Segway)

Ninebot-Segway hävdar att den här elsparkcykeln är den ”den mest kraftfulla och avancerade KickScootern som någonsin lanserats.”

Under alla omständigheter är räckvidden upp till 90 km och dessutom är elskotern terränggående! Allt tack vare en justerbar hydraulisk fjädring samt främre och bakre stötdämpare.

En kraftfull dubbelmotor klarar från 0 till 48 km/h på mindre än fyra sekunder och en topphastighet på 70 km/h. Precis som GT1E klarar GT2E en maxlast på 150 kg. Den är dessutom utrustad med hela tre bromssystem (framhjulet har bromsskiva och bakhjulet både bromsskiva och elektronisk) för maximal säkerhet.

Slutligen har offrad-modellen integrerade blinkers och världens första transparenta PMOLED-display på en elsparkcykel.

Båda skotrarna kommer i höst.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Kan förvandlas till pickup Renodlad tuffing för en aktiv livsstil.
Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Följ Ljud & Bild