TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Rykte: Billigare Tesla Model Y på väg

Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.

forfatter
Publicerad 2022-08-15 - 15:50

Om du är sugen på en billigare Tesla Model Y och tycker att det räcker med bakhjulsdrift och 440 kilometers räckvidd så kan det vara goda nyheter på väg.

EU har nämligen typgodkänt en ny version av Model Y, med battericeller från kinesiska BYD. Allt enligt tyska Teslamag. BYD:s Blade-batteri använder sig av LFP-teknik, vilket bland annat innebär att det är koboltfritt och dessutom brandsäkert. BYD-batteriet i den nya Tesla-utgåvan ska dessutom vara strukturellt, vilket betyder att det är en del av bilens bärande struktur. Detta innebär att det inte enkelt kan bytas ut mot ett nytt batteri.

Läs också En av de allra grymmaste familjebilarna När du behöver plats för hela familjen, men vill ha något som verkligen biter ifrån sig, är Model Y Performance bland det häftigaste som finns.
Tesla Model Y Performance front edited

Om det stämmer att Tesla nu implementerar detta kan man spekulera i om det kommer att dröja innan vi får se produktion av Teslas egna strukturella 4680-batteripaket i Berlinfabriken.

byd blade battery
Enligt ryktena kommer vi att få se BYD:s Blade-batteri i en billigare Tesla Model Y. Illustration: BYD

Låg förbrukning, bra räckvidd

Batteriet i billigare Model Y har en kapacitet på 55 kWh, vilket innebär en snittförbrukning på 12,5 kWh/100 km. Detta är ganska imponerande, men också överraskande med tanke på att den mindre Model 3 Standard Range har en angiven räckvidd på 415 km med ett 60 kWh-batteri och en angiven förbrukning på 14,2 kWh/100 km.

Läs också Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Tesla Model Y Performance front edited

Den nya versionen av Tesla Model Y kallas i dokumenten för ”Type 005” eller ”Y7CR”.

Ryktena från Teslamag hävdar att den nya Model Y-varianten går i produktion redan om ett par veckor. YouTube-kanalen The Electric Viking håller med:

 

Mer om Tesla

Tesla Model Y med Premium Sound

Tesla Model Y: Fet bas och massor av plats

Detta är Teslan för dig som tycker att Model 3 är för liten och de andra för dyra. Model Y är allt en normal familj behöver – och mer än så.

Tesla Model 3 Standard Range Plus

Sportbil på rea

Den allra billigaste Tesla Model 3 är en fröjd att köra. Pigg som tusan, rikt utrustad – och med väldigt bra räckvidd.

2021 års Tesla Model S får aktiv brusreducering

Här inne blir det knäpptyst

Teslas 2021-modeller är inte bara snabbare än blixten, de får ett saftigt ljudsystem med aktiv brusreduktion.

Nu kan du beställa nya Model S Plaid och Model X Plaid

Teslas vilddjur kan äntligen beställas

De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Teslas prissänkning: Har de förändrat bilmarknaden? Nu får du plötsligt en rymlig Model Y familjebil till priset av en småbil. Det borde få konkurrenterna att darra.
Följ Ljud & Bild