Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Priser på BMW i4

Nu kan du beställa BMW: s sportiga elbil med en räckvidd på 590 km.

Skrivet av / 2021-06-04 - 08:40
Priser på BMW i4

Alla som kör en SUV, oavsett om det är en BMW eller något annan, får ursäkta oss – men en riktig BMW slickar asfalten och är mycket lik BMW i4. Som nu är redo för beställning och med aggressivt prissättning.

Det är nästan garanterat att den kommer bli mycket mer sportigt att köra än den högreste iX3 och den ännu större iX.

Den elektriska i4 kan bäst jämföras med 4-serien, eller en Tesla Model 3 med en mycket mer praktisk baklucka.

– Med BMW i4 är kärnan i BMW elektrifierad. Bilar i mellanklassegmentet med körglädje har varit grunden för företaget i flera decennier. BMW i4 är på många sätt summan av en perfekt BMW – bara helt elektrisk. Vi vet att vi gläder många när vi nu öppnar för att beställa en BMW i4, säger Marius Tegneby, kommunikationsdirektör BMW Group Norge.

Hållbar elkraft

BMW delar egentligen bara karossformen med en 4-serie, den är som vi har sagt tidigare, utvecklad som en ren elbil med större energitäthet i modulära batteripaket med 80,7 kWt netto, vilket ger upp till 590 km räckvidd. Om du väljer fyrhjulsdrift i4 eDrive 40, eller 510 km om du väljer fyrhjulsdrift i4 M50 xDrive.

BMW använder orden körglädje och hållbarhet i pressmeddelandet. Batterierna har mindre förekomst av metaller som kobolt och har ett värme- och kylsystem som ger batterierna optimal temperatur under laddning.

Storlek och utrymme

Längden anges till 4,78 meter, bredden till 1,85 meter och höjden är 1,44 meter. Det är några centimeter högre än 3-serien, och det är bara längden som är lite längre än på en modell 3, med blygsamma 8 cm.

Bagagerummet volym är 470 liter, eller 1290 liter om du fäller ner baksätena. Den kan också levereras med en dragkrok som drar 1600 kg och den kan ta en taklast på 75 kg.

Laddning och prestanda

i4 levereras med luftfjädring bak och elmotorer som är placerade på drivaxlarna. För eDrive 40 är effekten 340 hk, medan M50 har en total effekt på 544 hk. Båda har laddkapacitet på upp till 200 kW och den angivna energiförbrukningen är 16-20 kWt/100 km för eDrive 40 och 19-24 kWt/100 km för M50.

BMW anger en laddningstid på mindre än 8,5 timmar från 0 till 100 procent batterikapacitet, om du laddar från en trefas 11 kW väggbox, typisk en sådan som du har hemma när du har en elbil.

Båda är snabba, bakhjulsdriften tar dig från stillastående till hundra på 5,7 sekunder, M50 tar 3,9 sekunder och topphastigheten anges till resp. 190 och 225 km/h.

5G och OTA-uppdatering

BMW i4 kommer vara uppkopplad hela tiden och har inbyggt stöd för 5G, och det är möjligt att uppdatera online – OTA. Allt styrs från en 12,3-tums och en 14-9-tums skärm – i en så kallad curved design, som har en ny generation av BMW: s intuitiva iDrive-system.

Räkna med att kunna konfigurera de flesta ljudprofiler, färgad belysning och olika skärmvyer i en i4. Den bäst utrustade versionen, supercharged edition, levereras med ett Harman Kardon-system som standard.

Priser och utrustningspaket

Inuti är sätena och inredningen mycket lik 3- och 4-serien, och baksätet har tre säten med säkerhetsbälten, men är utformad för att passa två passagerare bäst.

P90424035_highRes_bmw-i4-interieur P90422901_highRes_bmw-i4-interieur
<
>

BMW i4 kan faktiskt beställas redan nu, inte bara reserveras, och leveransen startar under första kvartalet 2022. Produktionen av elmotorer och batteripaket har redan pågått under en tid och bilarna kommer att monteras på BMW: s fabrik i München, från hösten. Inte långt efter kommer återförsäljare att kunna få display- och demobilar för dem som vill uppleva körglädjen i en BMW i4 innan de beställer.

                                         i4 eDrive      i4 m50 xDrive

Startpris:                          625 000 kr       725 000 kr

 

Charged Edition levereras med elektriskt utfällbar dragkrok, rattvärmare, Parking Assistant Plus och Ambient Light.

Fully Charged Edition lägger till, Innovationspaket med körassistent, automatisk farthållare, BMW Live Cockpit Professional med head up-display och BMW Laserlights. M Sport-versionen av eDrive 40 får också Comfort Access, fönster med solskydd och metallic-lack.

Supercharged Edition inkluderar också Driving Assistant Professional, Harman Kardon surroundsystem, elektrisk sitsjustering, elektrisk taklucka, läderinredning med läderklädd instrumentpanel och uppvärmda säten bak.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tesla Cybertruck rostar

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

Apple Car år 2028?

Teslas " folkvagn" är på väg

Elektriska Porsche Macan lanserad

Jeep Wagoneer S lanseras i år

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen