Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Polestar 3 gör debut 2022

En elektrisk SUV som ger en föraning om nästa generation Volvo XC90.

Av / 2020-04-20 - 14:55
Polestar 3 gör debut 2022

Volvos och kinesiska Geelys elbilar under märket Polestar får en tredje modell, som tar ett par snäpp upp i storlek och pris. Enligt Auto Express gör Polestar 3 debut 2022. Den lägger sig mellan Tesla Model S och Model X i storlek och utmanar etablerade elbilar som Jaguar I-Pace och Audi e-tron.

Den ser ut som en Polestar, 2 fast är större och har en mer coupé-liknande silhuett, à la BMW X6 och I-Pace. Den kommer att använda Volvos och Polestars större SPA2-plattform. Som även används till nästa generations Volvo XC90.

Läs också: Grönt ljus för Mercedes-Benz EQS AMG

Polestars designchef Max Missoni berättade för Auto Express att Polestar 3 hämtar inspiration från Polestar Precept-konceptet, som är tänkt att visa kommande modellers designriktning.

Nästa generation Volvo XC90 debuterar samtidigt som Polestar 3, men medan XC90 är en stor och bekväm familjebil så är Polestar-versionen sportigare. Helt i linje med Polestar-märket, som Volvo använde för de sportigaste versionerna av flera bilmodeller.

Polestar Precept

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Polestar 3 gör debut 2022”

  1. Lennart Brunnberg

    Vi behöver inte en X6 till som man inte kan sitta rak i bak i. Folket, eller i alla fall jag, vill ha en herrgårdsvagn med AWD och med höjd över mark.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

0
Rulla till toppen