Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nu finns Polestar 2 i tre varianter

Ny drivlina och flexibla utrustningspaket.
Polestar 2

Nykomlingen Polestar 2 lyckades bra på försäljningslistorna 2020 och går fortfarande bra. Nu kommer den fyrhjulsdrivna elbilen med en räckvidd på upp till 480 km i två nya varianter.

Båda med en elmotor i stället för två och med två batteripaket, vilket ger elbilen ännu längre räckvidd.

Den välkända fyrhjulsdrivna versionen med 78 kWh-batteri finns kvar, men en ny version med en enda elmotor ger upp till 540 km räckvidd (WLTP) med samma batteripaket.

Det finns också en version med ett mindre 64 kWh-batteripaket och en motor, som har en räckvidd på upp till 440 km.

Den nya instegsmodellen börjar på 489 000 kronor.

Annons
Skandinavisk körglädje Polestar 2 har allt som behövs för att bli en succé, inklusive en välljudande anläggning från Harman Kardon

Polestar 2: Ny utrustning

Polestar släpper också på utrustningspaketen i konfigurationen på hemsidan och ger kunderna ett mer flexibelt val av utrustning. Tidigare har man varit låst till en version där Plus- och Pilot-paketen har varit standard, men nu är de valfria.

Plus- och Pilot-paketen kan väljas separat, vi rekommenderar minst Plus-paketet som har det fina Harman Karmon-systemet med 13 högtalare, uppvärmd ratt, framsäten med minne, WeaveTech-lock, Black Ash Deco-paneler och en ny värmepump, som påstås minska luftkonditioneringsbelastningen med så mycket som 50 procent. I temperaturer runt 5-15 grader kan räckvidden då förlängas med så mycket som 10 procent, enligt Polestar.

Performance Pack finns bara till Long Range Dual-motorvarianten med fyrhjulsdrift.

Polestar.se

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.