Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny Hyundai Kona Electric 2023

Nya Kona växer och får mer utrymme och ett nytt utseende.

Av / 2022-12-20 - 16:33
Ny Hyundai Kona Electric 2023

Den kompakta Hyundai Kona Electric är bland de kompakta bilarna som går längst i räckviddstester. Det är osannolikt att det kommer att förändras med den kommande upplagan av Kona Electric, som snart kommer att släppas i en helt ny version.

2023-modellen får en helt ny och stilrenare design. Bilen växer i alla riktningar och bjuder på ännu mer invändigt utrymme.

Foto: Hyundai

KONA har skalats upp med en unik karaktär, och den helt nya modellen uttrycker med självsäkerhet sitt tuffa och dynamiska utseende”, säger Hyundai Design Center VD SangYup Lee.

Den växer med 15 cm på längden och slutar på 4,35 meter och kan knappast kallas en liten bil. Bilen blir 2,5 cm bredare, men viktigare är att hjulbasen ökas med 6 cm. Det ger bättre inre utrymme.

Foto: Hyundai

På utsidan har den mer strömlinjeformade Kona Electric fram- och baklyktor som knyts samman till en så kallad Pixelated Seamless Horizon Lamp. Den längsgående ljusremsan är känd från Mercedes EQC och Volkswagens ID-serie.

Foto: Hyundai

Om vi vänder oss till insidan igen hittar man två 12.3″-skärmar och en flytande konsol, inte helt olikt Ioniq 5. Växelväljaren har flyttats till rattstången, vilket frigör utrymme i mittkonsolen. Utrymmet i baksätet har ökats och Hyundai säger att utrymmet i bagageutrymmet har optimerats för att ge så mycket utrymme som möjligt.

Hittills har Hyundai inte släppt några specifika detaljer om drivlinan eller batteriet, men det kommer inte att dröja länge innan vi vet mer om nästa årsmodell av Kona Electric.

Foto: Hyundai

 

 

Hyundai Kona Electric

Välljudande Kona

Om Hyundai Kona har ett lite alldagligt utseende så är ljudet från musiksystemet raka motsatsen. Elbilen har dessutom alla faciliteter man kan förvänta sig.

Läs hela testet
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Ljud & Bild
Rulla till toppen