TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nu går Porsche Taycan ännu längre

Får ökad räckvidd efter service, men det är mer än räckvidden som har förbättrats.

forfatter
Publicerad 2022-07-21 - 21:06

De flesta som har köpt en Porsche Taycan kan öka sin räckvidd med så mycket som 50 kilometer extra. Detta gäller endast äldre versioner av Taycan med fyrhjulsdrift från 2020 och 2021, och inte nya bilar. De har redan alla förbättringar från dag ett.

För det är mer än räckvidden som har förbättrats.

Porsche har ändrat motorstyrningen på utgåvorna med fyrhjulsdrift så att den främre motorn nästan går på tomgång i körlägena Range och Normal, och när man bara rullar (coasting) eller stannar kopplas motorerna bort från axlarna för minskad friktion.

Samtidigt har återvinningen förbättrats så att bilen har automatisk regenerering oavsett körprogram.

Måste in på service

De andra förbättringarna är optimerad kontroll av batteritemperaturen, som föraren kan se i instrumentet framför sig, där visningen av energiflödet förbättrats (varför inte fler bilar kan visa temperaturen är en gåta). Det bidrar till kortare laddningstider och lite mer räckvidd.

Förbättrad röststyrning och Android Auto trådlöst är också några av uppdateringarna, och skärmarna har fått fler visningsfunktioner.

 

Porsche Taycan GTS instruments II
Porsche Taycan GTS instruments II. Foto: Lasse Svendsen

Allt detta kan inte göras hemma i garaget online – OTA, det måste göras i verkstaden, till exempel vid nästa service. Men det är gratis.

Plug & Charge

Det är däremot inte byte till 22 kW inbyggd laddare. Som nu kan eftermonteras på Taycan. Men då får du också möjlighet till plug &charge, så att man bara kopplar in laddkabeln i bilen och sedan startar laddningen och betalningen automatiskt. Inget meckande med RFID-kort, QR-koder eller appar.

Tesla-ägare skrattar nog lite över just det. De har haft den funktionen i flera år.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Porsches perfekta kompromiss

Pris och prestanda gör GTS till Porsches kanske bästa Taycan-version.

Porsche Taycan Cross Turismo med Burmester

Ljuv musik i Cross Turismo

Är du på jakt efter en praktisk och bekväm sportbil med bra ljud till långresan? Då är Taycan Cross Turismo med Burmester-ljud ett lysande alternativ.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Kolla in Fords automatiska "laddningsrobot" Ford testar en ny typ av automatisk laddstation där du inte behöver plugga in laddkabeln själv.
Porsche Taycan får längre räckvidd Får ökad räckvidd efter service, men det är mer än räckvidden som har förbättrats.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend