TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Använd mobilen i stället

Ägarna kan lägga undan den billiga nyckeln.

Det enda som inte är högteknologiskt med Polestar 2 är den plastiga bilnyckeln. Den har inte ens ordentligt markerade knappar för öppning av bagageluckan eller låsa och öppna dörrarna – men det räcker att ha den i fickan för att öppna dörren och starta bilen.

Vad Polestar 2 har saknat är en app, vilket är vanligt till elbilar.

Nu är den äntligen här – även om det bara är i beta-version.

Polestar 2 kan uppdateras trådlöst på nätet – Over-the-Air (OTA), som det heter – och den senaste uppdateringen stöder nyckelfri åtkomst med den nya Polestar 2-appen i mobilen.

Då slipper man den billiga plastnyckeln och behöver bara ha mobiltelefon i fickan. 18 sensorer i och runt bilen registrerar när man närmar sig och ser till att den öppnas på ett säkert sätt – alltså att mobilen inte kan hackas om någon skulle försöka sig på olagligheter.

Appen ger ägarna möjlighet till ytterligare funktioner, till exempel förvärmning av batteriet och programmering av laddning, kupévärme och ännu fler funktioner i kommande uppdateringar.

polestar.se

 

polestar 2 app

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.