TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Använd mobilen i stället

Ägarna kan lägga undan den billiga nyckeln.

forfatter
Publicerad 2021-05-04 - 11:20

Det enda som inte är högteknologiskt med Polestar 2 är den plastiga bilnyckeln. Den har inte ens ordentligt markerade knappar för öppning av bagageluckan eller låsa och öppna dörrarna – men det räcker att ha den i fickan för att öppna dörren och starta bilen.

Vad Polestar 2 har saknat är en app, vilket är vanligt till elbilar.

Nu är den äntligen här – även om det bara är i beta-version.

Polestar 2 kan uppdateras trådlöst på nätet – Over-the-Air (OTA), som det heter – och den senaste uppdateringen stöder nyckelfri åtkomst med den nya Polestar 2-appen i mobilen.

Då slipper man den billiga plastnyckeln och behöver bara ha mobiltelefon i fickan. 18 sensorer i och runt bilen registrerar när man närmar sig och ser till att den öppnas på ett säkert sätt – alltså att mobilen inte kan hackas om någon skulle försöka sig på olagligheter.

Appen ger ägarna möjlighet till ytterligare funktioner, till exempel förvärmning av batteriet och programmering av laddning, kupévärme och ännu fler funktioner i kommande uppdateringar.

polestar.se

 

polestar 2 app

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Kolla in Fords automatiska "laddningsrobot" Ford testar en ny typ av automatisk laddstation där du inte behöver plugga in laddkabeln själv.
Porsche Taycan får längre räckvidd Får ökad räckvidd efter service, men det är mer än räckvidden som har förbättrats.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend