Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Använd mobilen i stället

Ägarna kan lägga undan den billiga nyckeln.

Det enda som inte är högteknologiskt med Polestar 2 är den plastiga bilnyckeln. Den har inte ens ordentligt markerade knappar för öppning av bagageluckan eller låsa och öppna dörrarna – men det räcker att ha den i fickan för att öppna dörren och starta bilen.

Vad Polestar 2 har saknat är en app, vilket är vanligt till elbilar.

Nu är den äntligen här – även om det bara är i beta-version.

Polestar 2 kan uppdateras trådlöst på nätet – Over-the-Air (OTA), som det heter – och den senaste uppdateringen stöder nyckelfri åtkomst med den nya Polestar 2-appen i mobilen.

Då slipper man den billiga plastnyckeln och behöver bara ha mobiltelefon i fickan. 18 sensorer i och runt bilen registrerar när man närmar sig och ser till att den öppnas på ett säkert sätt – alltså att mobilen inte kan hackas om någon skulle försöka sig på olagligheter.

Annons

Appen ger ägarna möjlighet till ytterligare funktioner, till exempel förvärmning av batteriet och programmering av laddning, kupévärme och ännu fler funktioner i kommande uppdateringar.

polestar.se

 

polestar 2 app

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.