Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MINI Cooper SE Cabriolet

Blir en exklusiv elektrisk cabriolet.

Av / 2023-02-15 - 15:15
MINI Cooper SE Cabriolet

Ända sedan Crayford Engineering glatt kapade av taket på din Mini för 150 pund på 60-talet har cabriolet-versionen av den lilla bilen varit populär. Den betydligt modernare versionen av Mini, som släpptes i början av 2000-talet, kom också i en öppningsbar upplaga 2004, och nu är det äntligen den helelektriska versionens tur.

Mini Cooper SE Cabriolet är baserad på den elektriska Cooper SE som vi testade för tre år sedan, och drivlinan är densamma på den öppna versionen av Mini.

Foto Mini

Med en längd på 386 cm pratar vi om en riktigt kompakt bil. I cab-versionen tar taket upp en del av utrymmet i baksätet och bagageutrymmet, vilket har reducerats till 160 liter, men som du kan se är det elektriska taket snyggt på plats när bilen körs öppen.

Foto Mini

Taket kan öppnas och stängas med en strömbrytare, i upp till 30 km/h, och eftersom Mini är lika engelsk som Yorkshire-paj har taket ett Union Jack-mönster, vilket kan ses när taket är på.

Foto Mini

Elmotorn levererar 135 kW eller 184 hk, och den når en 0–100 tid på friska 7,3 sekunder. Du känner den fartvinden i håret med taket nere. Räckvidden uppges vara 201 km enligt WLTP-standarden.

Foto Mini

Tyvärr kommer endast 999 exemplar av cabriolet-versionen att tillverkas. Den kan snart beställas, i en av två färger, Enigmatic Black and White Silver, med läderklädd interiör och utvändiga detaljer i svart och brons.

Foto Mini

Vi kommer bara att få en handfull bilar MINI Cooper SE Cabriolet till Norge, så entusiaster som vill ha den elektriska och mycket speciella MINI-känslan under öppen himmel bör hänga på låset när vi snart öppnar för bokning. Då blir priset också känt, säger Marius Tegneby, kommunikationsdirektör BMW Group Norge, i ett pressmeddelande.

Foto Mini

Hur stor tilldelning svenska marknaden får och svenska priser är i dagsläget inte fastställt.

 

Mini Cooper SE med Harman Kardon

Gokart-känsla med välljud

En elektrisk version av pigga Mini Cooper S med ljudsystem från Harman Kardon – what’s not to like?

Läs hela testet
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Rulla till toppen