Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mercedes ger oss en glimt av nya EQE SUV

SUV-versionen av Mercedes EQE lanseras 16 oktober - med ett välkänt hifi-märke ombord.

Av / 2022-08-22 - 11:00
Mercedes ger oss en glimt av nya EQE SUV

Mercedes EQE sedan har redan debuterat på vägarna, och snart står SUV-versionen på tur. Det vill säga, EQE SUV kommer inte officiellt att presenteras förrän i mitten av oktober, men under tiden har Mercedes åtminstone gett oss en smygtitt på interiören.

Mercedes-Benz elektriska portfölj fortsätter att växa i en otrolig takt, och redan i oktober kan vi se världspremiären av den helt nya EQE SUV. Den elektriska suven tar med sig de bästa elementen från EQS till ett mer dynamiskt paket,” säger Kjetil Myhre, koncernchef Mercedes-Benz Norge på Bertel O. Steen.

Rymlig och lyxig interiör

Rymlig och lyxig interiör
EQE SUV är baserad på samma plattform som flaggskeppet EQS, enligt uppgift med bra armbågsutrymme, rymlig takhöjd och gott om benutrymme. Mercedes hävdar att EQE SUV kommer att bli en av de mest rymliga i sin klass – där BMW iX nog kommer att bli en av huvudkonkurrenterna.

Läs också Bästa elbilen? Mercedes EQS erbjuder utmärkta köregenskaper, lyxig komfort – och tillräckligt med räckvidd. En konserthall på fyra hjul!
Läs också Herregud en sådan bil! En sumobrottare kan inte vara världens snabbaste sprinter. Eller? Möt BMW iX M60.

Interiören domineras av den välkända MBUX Hyperscreen (tillval), som först introducerades i EQS. Den stora, böjda skärmen täcker nästan hela bredden på fordonets interiör och kombinerar instrumentpanel, multimediadisplay och passagerarskärm i en sömlös design.

22C0291 001 scaled 1 22C0291 010 scaled 1 22C0291 033 scaled 1 22C0291 025 scaled 1
<
>
Interiören i EQE SUV har många likheter med sedanversionen, inklusive MBUX-skärmen och Burmester-ljudet på tillvalslistan. (Foto: Mercedes-Benz)

Burmester-stereo

Från bilderna kan vi också se att EQE SUV – i likhet med sedanversionen – kan fås med ett uppgraderat stereosystem från Burmester. Vi är frestade att ta bilen på en testtur när vi får möjlighet!

EQE SUV har världspremiär den 16 oktober – håll utkik! Nedan kan du se videon från när den större EQS SUV lanserades.

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Rulla till toppen