Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mer info om Renault 5 nu när premiären närmar sig

Så snart som i februari har den premiär och nu har Renault släppt räckviddssiffror.

Skrivet av / 2023-12-04 - 15:25
Mer info om Renault 5 nu när premiären närmar sig

Det är tätt mellan nyheterna från franska Renault just nu. För bara två veckor sedan berättade vi att småbilen Twingo åter blir en elbil och kommer bli riktigt billig. Nu släpper företaget mer detaljer om kommande elbilen Renault 5, en till klassiker i modern version.

Läs också Renault 5 vintertestas i Sverige Nästa år kommer Renaults kompakta elbil R5 och just nu provar man att allting fungerar även under skandinaviska förhållanden.

Renault 5 är betydligt närmare release än Twingo, så pass att vi i april skrev om att bilen (förklädd till Clio) genomgick vintertester i norra Sverige. Då fick vi veta att nya elektriska Renault 5 kommer att ersätta Renault ZOE i storleksklassen. Samt att den bygger på den då helt nya elbils-plattformen CMF-B EV som är 30 procent billigare att tillverka en den ZOE använder. Anledningen är att den baseras på plattformen CMF som sitter i Clio med förbränningsmotor.

Renault 5 E-Tech electric är en kultikon omgjord för modern tid”, Fabrice Cambolive, VD Renault

Med en längd på bara 3,92 meter ska det vara en utmärkt stadsbil och 40 kWh-batteriet räcker utmärkt för jobbpendling. Men nu berättar Renault också att den kan fås med ett 52 kWh-batteri som ska ge den 40 mils räckvidd.

R5a R5c R5b
<
>
Foto: Renault

Med sitt smidiga format och flerlänksfjädring säger Renault att den ska bjuda på körglädje. Designmässigt har den fått distinkta strålkastare som ska göra Renault 5 lätt att känna igen, och vertikala bakljus som går ut på sidopanelen. Det karaktäristiska luftintaget på motorhuven har av förklarliga skäl försvunnit och är nu utbytt mot en laddningsindikator som signalerar att Renault 5 E-Tech electric är en modern bil.

Renault 5 kommer få världspremiär på den internationella bilmässan i Genève i februari 2024. Den ska få ett pris på cirka 25 000 euro.

Läs också:

Renault Twingo som elbil igen

Och förbrukar nästan ingen el.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har sett Xiaomis elbil

Apple Car blev äppelskrutt

NIO vill jämna ut elnätet

Ikonisk småbil blir billig

Här är kombimodellen

Tesla Cybertruck rostar

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen