Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Maserati Grecale Folgore får Sonus faber-anläggning

Startar elektrifiering med Grecale Folgore.

Av / 2022-03-29 - 17:00
Maserati Grecale Folgore får Sonus faber-anläggning

När de berättade om den ursnygga tvåsitsiga MC20 sa Maserati två saker som gjorde oss extra intresserade. Den låga sportbilen kommer i en batterielektrisk version, och den kommer att levereras med ett rejält ljudsystem från Sonus Faber. Det lät bokstavligen som musik i våra öron, och just nu är vi lite extra exalterade, eftersom Maserati planerar samma sak för fler bilmodeller.

Den ena är Gran Turismo Folgore, en låg fyrsitsig coupé som de lanserar 2023. Här säger redan Maserati att vi pratar om 1200 hk, tre elmotorer, och 100 ska inte ta mycket mer än tre sekunder.

maserati granturismo folgore
maserati granturismo folgore

Gran Turismo Folgore (Folgore betyder blixt på italienska), blir som dagens modeller med bränslemotor, finns i flera utrustningsvarianter från Gran Lusso till Trofeo, och finns med ljud från Sonus Faber.

Det gäller även den mer familjevänliga Grecale Folgore, en medelstor batteridriven SUV baserad på Alfa Romeo Stelvio. Men sträcker 10 cm mellan axlarna. Vilket enligt Maserati ska ge klassledande baksätesutrymme.

105 kW batteri

maserati grecale folgore
maserati grecale folgore

Här snackar vi också 105 kW batterikapacitet som ska ge runt 500 km räckvidd, 550 hk (till att börja med), och 800 Nm vridmoment på fram- och bakaxeln. Batteriarkitekturen är 400 V, det ska göra det möjligt att ladda upp till 200 kW.

Maserati Grecale kommer finnas i flera utrustningsversioner, där Trofeo är hyfsat fullspäckad. Där får du 21 högtalare från Sonus faber, som har samarbetat med Maserati kring infortainment i alla kommande Maserati-modeller.

Sonus faber

Maserati Grecal Trofeo Interni lato guida
Maserati Grecal Trofeo inuti

Föraren får Maseratis djupa sportstolar under baken, och kan se all nödvändig info på en 12,3-tumsskärm framför sig, medan mittkonsolen är utrustad med en 8,8-tums pekskärm, där du kan styra allt, system och värme. Längst upp på instrumentbrädan finns en rund skärm som är en digital klocka med analog display, och en timer, om du ska ta ut bilen på banan.

Du kan välja mellan två anläggningar från Sonus faber. Premium Audio System med 860 watt, med upp till 14 högtalare i kupén, medan High Premium Audio System, kommer med totalt 1285 w effekt (!), Och 21 högtalare.

Maserati Grecale GT Interni0992 1
Maserati Grecale GT Sonus faber

Systemet styrs från skärmen i mittkonsolen, och är uppbyggt kring en klass D dubbel DSP-förstärkare med eq-möjligheter, och Sonus fabers signaturelement med pappersfibermembran, sidenvävda diskantelement och lättigenkännligt ljud.

Grecale har redan lanserats med bensinmotorer, och kan även utrustas med Sonus fabersystem, medan den batterielektriska Folgore-varianten släpps först 2023.

1 989x1482 1 Maserati Grecal Trofeo Interni0776 1 989x660 1 Maserati Grecal Trofeo Interni0791 1 989x660 1 Maserati Grecal Trofeo Interni0884 1 989x660 1 Maserati Grecale Modena Interni0177 1 989x660 1
<
>
Maserati Grecale Modena Interni0177 1
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

ID. Buzz - äntligen med fyrhjulsdrift

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

Helsvart Volvo med en överraskning

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen