Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Kona med KRELL

Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.

Av / 2020-10-23 - 17:04
Kona med KRELL

Alla har nog inte hört talas om Krell. Men de som har det vet man måste gräva djupt i plånboken. Vi kan väl säga så här: har du 100 000 kronor på kontot så räcker det inte ens till en förstärkare till vardagsrummet …

Men Krell sysslar med bilstereo också, under varumärket Krell Automotive, och det är inte lika dyrt. Fast direkt billigt är det inte. Men vi som har hört det i Hyundai Kona vet att det definitivt har sina kvaliteter också!

Lydanlegget i Hyundai KONA kommer fra KRELL. Foto: Geir Nordby, L&B
Ljudanläggningen i Hyundai Kona kommer från Krell. Foto: Geir Nordby, L&B

For å få Krell-ljud i bilen behöver du Premium-paketet. Då kostar Kona 414 900 kronor. Om du kan leva utan lyxljud kostar den billigaste versionen 379 900 kronor.

kona speaker placements
1: 1 x 100 mm centerhögtalare. 2: 2 x 25 mm frontdiskanter. 3: 2 x 160 mm frontmellanregister. 4: 2 x 160 mm bakre mellanregister. 5: 1 x 200 mm subwoofer. 6: 1 x 400-watts 8-kanalig förstärkare

Ljudsystemet från KRELL

Systemet består av åtta högtalarelement, där centerhögtalaren är ett fulltegisterelement. Fram hittar vi ett 6,5-tums mellanregister och en 1-tums diskant i varje dörr, medan baksätena bara har vart sitt eget mellanregister. Till höger i bagageutrymmet sitter en 8-tums subwoofer. För att driva alltihop finns förstärkare på sammanlagt 400 watt.

Hyundai Kona KRELL center speaker
Centerhögtalaren är viktig för ljudbilden. Foto: Geir Nordby, L&B

Hyundai Kona: Första intrycket

Ljudet är klockrent, med fin tonalitet i sångröster. Dessutom kan anläggningen spela högt. Allting styrs enkelt från den 7 tum stora pekskärmen som är ljusstark och fin även när man kör i solljus.

Bilen kan för övrigt skryta med en teoretisk räckvidd på nästan 50 mil, och även i den billigaste premium-versionen har den aktiv filhållare och filbytesassistent. Smart farthållare med stopp-och-start-köfunktion är extra trevligt att ha i rusningstrafik, och döda vinkeln-varningen har redan sagt ifrån ett par gånger.

Hyundai Kona KRELL subwoofer
I bagagerummet hittar du en 8-tums subwoofer. Foto: Geir Nordby, L&B

Här finns många hjälpmedel för en säkrare trafikdag, som skyltläsare och bakre radar för korsande trafik. Men vi saknar 360-graders kamera.

Den fullständiga recensionen av Hyundai-bilen med Krell-ljud kommer snart!

Hyundai Kona KRELL spread
Landsvägskörning är bäst med maffigt ljud. Foto: Geir Nordby, L&B
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 reaktion på ”Kona med KRELL”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Ljud & Bild
Rulla till toppen