Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Kona med KRELL

Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.

Alla har nog inte hört talas om Krell. Men de som har det vet man måste gräva djupt i plånboken. Vi kan väl säga så här: har du 100 000 kronor på kontot så räcker det inte ens till en förstärkare till vardagsrummet …

Men Krell sysslar med bilstereo också, under varumärket Krell Automotive, och det är inte lika dyrt. Fast direkt billigt är det inte. Men vi som har hört det i Hyundai Kona vet att det definitivt har sina kvaliteter också!

Lydanlegget i Hyundai KONA kommer fra KRELL. Foto: Geir Nordby, L&B

Ljudanläggningen i Hyundai Kona kommer från Krell. Foto: Geir Nordby, L&B

For å få Krell-ljud i bilen behöver du Premium-paketet. Då kostar Kona 414 900 kronor. Om du kan leva utan lyxljud kostar den billigaste versionen 379 900 kronor.

kona speaker placements

1: 1 x 100 mm centerhögtalare. 2: 2 x 25 mm frontdiskanter. 3: 2 x 160 mm frontmellanregister. 4: 2 x 160 mm bakre mellanregister. 5: 1 x 200 mm subwoofer. 6: 1 x 400-watts 8-kanalig förstärkare

Annons

Ljudsystemet från KRELL

Systemet består av åtta högtalarelement, där centerhögtalaren är ett fulltegisterelement. Fram hittar vi ett 6,5-tums mellanregister och en 1-tums diskant i varje dörr, medan baksätena bara har vart sitt eget mellanregister. Till höger i bagageutrymmet sitter en 8-tums subwoofer. För att driva alltihop finns förstärkare på sammanlagt 400 watt.

Hyundai Kona KRELL center speaker

Centerhögtalaren är viktig för ljudbilden. Foto: Geir Nordby, L&B

Hyundai Kona: Första intrycket

Ljudet är klockrent, med fin tonalitet i sångröster. Dessutom kan anläggningen spela högt. Allting styrs enkelt från den 7 tum stora pekskärmen som är ljusstark och fin även när man kör i solljus.

Bilen kan för övrigt skryta med en teoretisk räckvidd på nästan 50 mil, och även i den billigaste premium-versionen har den aktiv filhållare och filbytesassistent. Smart farthållare med stopp-och-start-köfunktion är extra trevligt att ha i rusningstrafik, och döda vinkeln-varningen har redan sagt ifrån ett par gånger.

Hyundai Kona KRELL subwoofer

I bagagerummet hittar du en 8-tums subwoofer. Foto: Geir Nordby, L&B

Annons

Här finns många hjälpmedel för en säkrare trafikdag, som skyltläsare och bakre radar för korsande trafik. Men vi saknar 360-graders kamera.

Den fullständiga recensionen av Hyundai-bilen med Krell-ljud kommer snart!

Hyundai Kona KRELL spread

Landsvägskörning är bäst med maffigt ljud. Foto: Geir Nordby, L&B

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 Comment

  1. Sten

    2020-10-24 at 10:08

    Rätt dyr stereo

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.