Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Kommer i nya bilar 2021

Tungviktare går ihop och gör ljud till bilar.

Av / 2020-08-12 - 13:34
Kommer i nya bilar 2021

Man kanske inte tänker på McIntosh som ett bilstereomärke, men de har faktiskt gjort både radioapparater, CD-spelare och förstärkare till bilar. Högtalare också, och mycket av det gjordes efter att japanska Clarion köpte McIntosh. Nu är Clarion ute ur bilden för länge sedan och McIntosh Group – som de numera heter – äger även Sonus faber, som inte precis är kända för bilstereo men som utrustade en Pagani Huayra med ljud 2013.

Sonus faber med sju högtalare och 1200 watt i Pagani Huayra.

Nu berättar McIntosh Group att de tillsammans med Sonus faber ska samarbeta med japanska Alps Alpine för att utrusta nya bilar med ljud. Detta blir verklighet redan 2021, McIntosh och Sonus faber ska leverera komponenter som Alps Alpine sedan sätter ihop till bilstereo i kommande bilmodeller från hittills okända biltillverkare.

Kanske blir det japanska bilmärken, för McIntosh-ljud har funnits som ett alternativ i vissa Subaru-modeller ett bra tag vid det här laget. Det syns på bilden nedan av en japansk version av Legacy Outback.

Alps Alpine är inte heller någon nykomling i bilstereosammanhang, de har gjort spelare, förstärkare och högtalare i årtionden. De bygger även OEM-system för biltillverkare där Alpine-namnet inte syns.

”Vi tyckte att detta var ett perfekt partnerskap eftersom Alps Alpine och McIntosh Laboratory delar samma värderingar om billjud. Vårt strategiska samarbete med Alps Alpine är den perfekta arenan för McIntosh att göra en efterlängtad comeback till billjud”, säger Charlie Randall, McIntosh Group CEO och VD för McIntosh Laboratory. ”Vi är redo att förvandla din nästa bil till ett välljudande lyssningsrum.”

Alpine Halo 9 med Apple CarPlay.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

0
Rulla till toppen