TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Kanske en kommande bästsäljare

Öppnar för förhandsbokning av BMW:s nästa el-SUV i sommar.

forfatter
Publicerad 2022-05-11 - 12:14

Den första helelektriska el-SUV:en från BMW, iX3, är en alldeles utmärkt bil med stort utrymme och strålande köregenskaper. Dessvärre väljs den bort av de många som föredrar fyrhjulsdrift – något som dock inte har hindrat bilen från att uppnå ganska så bra försäljningssiffror.

Siffror som kan bli ännu högre när förhandlarna öppnar för förhandsbokning av BMW:s nästa el-SUV i sommar.

BMW iX1 har vi omtalat tidigare, och den mellanstora bilen får fyrhjulsdrift med en elmotor fram och en bak. BMW antyder redan nu att räckvidden kommer ligga på 413 till 438 km enligt WLTP-skalan. Det ger en förbrukning ner mot 17,3 till 18,4 kWh, baserat på de tester som BMW har utfört så långt med prototyperna.

P90461420 highRes 2048x1365 1
Test av ix1 Foto: BMW

Dessa har tillbringat en massa tid under vintriga förhållanden på testbanan utanför Arjeplog i norra Sverige. Där har man jobbat med samspelet mellan de elektriska motorerna, fyrhjulsdriften, högspänningsbatteriet, laddsystemet och chassit, enligt BMW.

Som också säger att produktionen startar på senhösten 2022 – men att det dock kan se ut som att leveransen måste skjutas fram till början av 2023.

P90461412 highRes 2048x1363 1
Test av ix1 Foto: BMW
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De här Audi-modellerna får inbyggt Apple Music Apple Music i infotainmentsystemet innebär att användarna kommer åt sina abonnemang direkt från Multi Media Interface-skärmen (MMI) via bilens integrerade uppkoppling.
Ny generation Harley-elcyklar får Google Cloud De nya modellerna döljer nästan alla nyheter på insidan.
BMW avslöjar räckvidden på iX1 Öppnar för förhandsbokning av BMW:s nästa el-SUV i sommar.
Nu bör du köpa Tesla Model Y Om du beställer en Model Y nu behöver du inte längre oroa dig för övervikt. Lasten har också fått bättre säkring.
Polestar 2 får utökad räckvidd och nya färger Polestar minskar klimatavtrycket och uppdaterar Polestar 2.
Världens smartaste elcykel i två nya versioner Elcyklarnas svar på Tesla är klara med två helt nya modeller.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend