TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Kanske en kommande bästsäljare

Öppnar för förhandsbokning av BMW:s nästa el-SUV i sommar.

forfatter
Publicerad 2022-05-11 - 12:14

Den första helelektriska el-SUV:en från BMW, iX3, är en alldeles utmärkt bil med stort utrymme och strålande köregenskaper. Dessvärre väljs den bort av de många som föredrar fyrhjulsdrift – något som dock inte har hindrat bilen från att uppnå ganska så bra försäljningssiffror.

Siffror som kan bli ännu högre när förhandlarna öppnar för förhandsbokning av BMW:s nästa el-SUV i sommar.

BMW iX1 har vi omtalat tidigare, och den mellanstora bilen får fyrhjulsdrift med en elmotor fram och en bak. BMW antyder redan nu att räckvidden kommer ligga på 413 till 438 km enligt WLTP-skalan. Det ger en förbrukning ner mot 17,3 till 18,4 kWh, baserat på de tester som BMW har utfört så långt med prototyperna.

P90461420 highRes 2048x1365 1
Test av ix1 Foto: BMW

Dessa har tillbringat en massa tid under vintriga förhållanden på testbanan utanför Arjeplog i norra Sverige. Där har man jobbat med samspelet mellan de elektriska motorerna, fyrhjulsdriften, högspänningsbatteriet, laddsystemet och chassit, enligt BMW.

Som också säger att produktionen startar på senhösten 2022 – men att det dock kan se ut som att leveransen måste skjutas fram till början av 2023.

P90461412 highRes 2048x1363 1
Test av ix1 Foto: BMW

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Teslas prissänkning: Har de förändrat bilmarknaden? Nu får du plötsligt en rymlig Model Y familjebil till priset av en småbil. Det borde få konkurrenterna att darra.
Följ Ljud & Bild