TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

JEEP Electric

Har garanterat fyrhjulsdrift.

forfatter
Publicerad 2022-03-04 - 09:04

Så här kan den första elektriska Jeep-modellen se ut. Än så länge vet vi väldigt lite om den, men enligt Stellantis-chefen Carlos Tavares kommer den att lanseras under första halvåret 2023. Då blir det den allra första elektriska Jeepen av en rad nya modeller.

I nuläget är det lite oklart om den kommer att byggas på den befintliga e-CMP-plattformen eller på STLA-plattformen, men på bilderna ser man att det handlar om en kompakt crossover. Ungefär lika stor som Peugeot e-2008, men till skillnad från den har Jeepen garanterat fyrhjulsdrift.

I så fall är det osannolikt att e-CMP-plattformen används.

55f8c5df 47cd 4e3d 82ec e9aecee75b06

Stellantis, som är företaget som äger PSA-gruppen och Chrysler, Ram, Dodge, Fiat, Alfa Romeo, och inte minst Maserati, ska också använda Jeepens plattform, fast i kommande elbilar som har helt andra märken i grillen.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Teslas prissänkning: Har de förändrat bilmarknaden? Nu får du plötsligt en rymlig Model Y familjebil till priset av en småbil. Det borde få konkurrenterna att darra.
Följ Ljud & Bild