TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

JEEP Electric

Har garanterat fyrhjulsdrift.

forfatter
Publicerad 2022-03-04 - 09:04

Så här kan den första elektriska Jeep-modellen se ut. Än så länge vet vi väldigt lite om den, men enligt Stellantis-chefen Carlos Tavares kommer den att lanseras under första halvåret 2023. Då blir det den allra första elektriska Jeepen av en rad nya modeller.

I nuläget är det lite oklart om den kommer att byggas på den befintliga e-CMP-plattformen eller på STLA-plattformen, men på bilderna ser man att det handlar om en kompakt crossover. Ungefär lika stor som Peugeot e-2008, men till skillnad från den har Jeepen garanterat fyrhjulsdrift.

I så fall är det osannolikt att e-CMP-plattformen används.

55f8c5df 47cd 4e3d 82ec e9aecee75b06

Stellantis, som är företaget som äger PSA-gruppen och Chrysler, Ram, Dodge, Fiat, Alfa Romeo, och inte minst Maserati, ska också använda Jeepens plattform, fast i kommande elbilar som har helt andra märken i grillen.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend