Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

JAC e-JS4 lanseras i Sverige

Nytt kinesiskt bilmärke lanserar eldriven stadsjeep.

Av / 2022-12-13 - 14:05
JAC e-JS4 lanseras i Sverige

Om du inte har hört talas om JAC tidigare är det inte konstigt. Även om de har tillverkat fordon sedan 1954 har de knappt exporterat ett enda fordon under eget namn. JAC samarbetar med Volkswagen och NIO, som vi känner väl till, och är en av världens största tillverkare av elbilar.

Nu kommer den första elbilen under eget namn till Sverige, och här pratar vi prisvärd familjebil.

Foto: JAC

JAC e-JS4 är en medelstor familje-SUV på 4,41 cm med framhjulsdrift, 110 kW elmotor, fem säten, 450 liter bagagevolym, mellan 433 och 589 km räckvidd enligt WLTP-standarden (kombinerad/urban) – och den har ett batteripaket på 65,7 kW, med stöd för 3-fas laddning.

Värmepump är standard och inuti har den en 10,25 tums pekskärm med stöd för Apple CarPlay och Android Auto. Den levereras också med uppvärmda framsäten i veganskt läder, elektriskt panoramasoltak och 360 graders kamera.

Foto: JAC

Pris och leverans

Startpriset för JAC e-JS4 i Sverige är 529 900 kronor inkl moms, vilket indikerar att det kommer att vara bland de mest prisvärda elektriska stadsjeeparna i sin klass. Importören RSA har beställt ett större antal bilar och de första kunderna kommer att kunna få sina bilar under Q1 2023.

Foto: JAC

JAC har fler modeller planerade för lansering utöver e-JS4. Den ena är en femdörrars småbil som heter e-JS1 som är ungefär lika stor som en Fiat 500 Electric, och den andra är en större kombi som heter e-J7 Pro, i storlek med Tesla Model 3 och Polestar 2.

Foto: JAC
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Rulla till toppen