TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

JAC e-JS4 lanseras i Sverige

Nytt kinesiskt bilmärke lanserar eldriven stadsjeep.

forfatter
Publicerad 2022-12-13 - 14:05

Om du inte har hört talas om JAC tidigare är det inte konstigt. Även om de har tillverkat fordon sedan 1954 har de knappt exporterat ett enda fordon under eget namn. JAC samarbetar med Volkswagen och NIO, som vi känner väl till, och är en av världens största tillverkare av elbilar.

Nu kommer den första elbilen under eget namn till Sverige, och här pratar vi prisvärd familjebil.

Foto: JAC

JAC e-JS4 är en medelstor familje-SUV på 4,41 cm med framhjulsdrift, 110 kW elmotor, fem säten, 450 liter bagagevolym, mellan 433 och 589 km räckvidd enligt WLTP-standarden (kombinerad/urban) – och den har ett batteripaket på 65,7 kW, med stöd för 3-fas laddning.

Värmepump är standard och inuti har den en 10,25 tums pekskärm med stöd för Apple CarPlay och Android Auto. Den levereras också med uppvärmda framsäten i veganskt läder, elektriskt panoramasoltak och 360 graders kamera.

Foto: JAC

Pris och leverans

Startpriset för JAC e-JS4 i Sverige är 529 900 kronor inkl moms, vilket indikerar att det kommer att vara bland de mest prisvärda elektriska stadsjeeparna i sin klass. Importören RSA har beställt ett större antal bilar och de första kunderna kommer att kunna få sina bilar under Q1 2023.

Foto: JAC

JAC har fler modeller planerade för lansering utöver e-JS4. Den ena är en femdörrars småbil som heter e-JS1 som är ungefär lika stor som en Fiat 500 Electric, och den andra är en större kombi som heter e-J7 Pro, i storlek med Tesla Model 3 och Polestar 2.

Foto: JAC

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Teslas prissänkning: Har de förändrat bilmarknaden? Nu får du plötsligt en rymlig Model Y familjebil till priset av en småbil. Det borde få konkurrenterna att darra.
Följ Ljud & Bild