Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

JAC e-JS4 lanseras i Norden

Billig elbil med upp till 589 km räckvidd.

Av / 2023-02-03 - 16:56
JAC e-JS4 lanseras i Norden

Det var inte så länge sedan vi kunde berätta att kinesiska JAC skulle importeras till Norge, Sverige och Danmark. JAC, som har byggt bilar sedan 1964, importeras till Norden av RSA som också ansvarar för JAC i Estland, Lettland och Litauen.

Pris och leverans

Denna vecka lanserade RSA den mellanstora crossovern JAC e-JS4 utanför Oslo. Bilen landar på nordisk mark i mars, och den får ett bra pris med ett ganska omfattande utrustningspaket.

 

Startpriset för JAC e-JS4 är 529 000 kronor. Det är billigare än till exempel den billigaste versionen av Tesla Model Y, trots att den nyligen gick ner över 150 000 kronor i pris.

Bilen får vad RSA kallar ett Nordic Edition-utrustningspaket. Det betyder LED-strålkastare, 360-graders kamera med backsensor, panoramaglastak, tonade rutor från b-stolpen, värmepump och uppvärmda framsäten naturligtvis, vegansk läderinredning, DAB+ radio, 10,25 tums pekskärm med Apple Carplay och Android Auto.

Foto: RSA

589 km räckvidd

Vi är glada över att äntligen vara i gång i Norge, Sverige, Danmark, Litauen, Lettland och Estland, och försäljningen av nya JAC e-JS4 är i gång. I sann RSA-anda satsar vi för fullt som importör med strategin att ha lokala återförsäljare över hela landet, ett stort reservdelslager och stark teknisk support. Vi tror att kombinationen av detta kommer att lägga grunden för tillväxt och god kundnöjdhet för JAC, säger Lars Havre, märkeschef för JAC i Norge.

JAC e-JS4 är en medelstor familje-SUV på 4,41 cm med framhjulsdrift, 110 kW elmotor, fem säten, 450 liter bagagevolym, mellan 433 och 589 km räckvidd enligt WLTP-standarden (blandad/stad) – och den har ett batteripaket på 65,7 kW med stöd för 3-fasladdning.

15352438-989x557 e-JS4-18.jpg-article_large-989x659 JAC-e-JS4-interior-6-989x659
<
>
Foto: JAC

JAC har flera modeller planerade för lansering utöver e-JS4. Den ena är en femdörrars småbil kallad e-JS1 som är ungefär lika stor som en Fiat 500 Electric, och den andra är en större familjebil kallad e-J7 Pro med kombi-baklucka, i storlek med Tesla Model 3 och Polestar 2.

 

Årets bästa elbilar 2022-2023

Så väljer du rätt elbil

En elbil är rätt val för de allra flesta som vill byta bil.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Rulla till toppen