Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

”Golden Battery” och andra batterinyheter

Vi står på randen till en batterirevolution. Den börjar redan nu, och kinesiska biltillverkare visar vägen. Bland annat med ett "Golden Battery".

Skrivet av / 2023-12-22 - 16:10
”Golden Battery” och andra batterinyheter

Under de senaste veckorna har flera av Kinas ledande elbilstillverkare presenterat batteriinnovationer som lovar att ta elbilarnas räckvidd, laddningshastighet och säkerhet till nya höjder. Utvecklingen går mycket snabbt och tekniken närmar sig en punkt där den kan göra elbilar överlägsna bensin- och dieselbilar på alla områden.

NIO: räckvidd på över 1000 km

NIO, som på många sätt anses vara det kinesiska svaret på Tesla tack vare sin minimalistiska förarpanel och avancerade LiDAR-teknik, testade nyligen en prototyp av sitt kommande 150 kWh-batteripaket i sin stora ET7-sedan. Paketet har cellteknik med hög energidensitet och NIO-chefen kunde köra bilen hela 1 044 kilometer på en enda laddning. Detta är ett nytt världsrekord för en massproducerad elbil. Batteriet har samma form som NIO:s övriga batterier och passar därför i befintliga bilar. Alla NIO-modeller kan därför uppgraderas till 150 kWh. Vi lovas också att den ökade energitätheten inte kommer att öka totalvikten nämnvärt.

zeekr golden battery 2
”Golden Battery” från Zeekr laddas exceptionellt snabbt. Foto: Zeekr

Zeekr: ”Golden Battery”

Zeekr, ett dotterbolag till Geely och systermärke till Volvo, visade nyligen upp sitt ”Golden Battery”. Enligt tillverkaren kan detta laddas från 10-80%, vilket ger 500 kilometers körsträcka, på bara 15 minuter! Detta med en uteffekt på 500 kW, vilket är dubbelt så högt som dagens Tesla kan skryta med!

I testerna utsattes batteriet för extrema påfrestningar som värme, kyla, vatten och fysiska stötar – utan att förlora effekten. Zeekr lanserar sin nya elbilsmodell 007 med detta batteri den 27 december – precis innan champagnekorkarna smäller på nyårsafton. 007 utlovar sportbilsacceleration och en räckvidd på över 800 kilometer.

Nio-battery-swap-station
NIO och Geely samarbetar kring teknik för batteribyte. Foto: NIO

Batteribyte

Förutom bättre räckvidd och laddningshastighet satsas det även på andra innovativa laddningslösningar. NIO och Geely har inlett ett samarbete för att standardisera och bygga ut infrastrukturen för batteribyte. På särskilt utformade stationer kan ett nästan tomt batteri bytas ut mot ett fulladdat på bara några minuter. Detta eliminerar behovet av att vänta på laddning under långa resor.

Läs också Snart laddar de 40 mil på 5 minuter Nya batterier blir billigare och bättre och löser alla problem med räckvidd. Och de kommer innan du vet ordet av.

BYD strör salt i såren

Den kinesiska elbilstillverkaren BYD har också meddelat att man kommer att bygga sin första fabrik för natriumjonbatterier. Salt istället för litium, med andra ord. Detta kommer att leda till lägre produktionskostnader och mindre beroende av sällsynta mineraler som litium och kobolt. BYD satsar stort på elektrifiering och är redan en av världens största tillverkare av elbilar och litiumjonbatterier. Dessa inkluderar LFP-batteriet Blade, som är helt koboltfritt.

BYD-Seagull
Foto: BYD

Kinesisk batterirevolution?

De kinesiska elbilstillverkarnas enorma satsning på nästa generations batteriteknik kan snart revolutionera marknaden. De är dock långt ifrån ensamma, eftersom Toyota, Volkswagen Group, Mercedes-Benz och inte minst Tesla alla arbetar hårt på nya och bättre batterier. Detta i samarbete med jättar som Panasonic, LG Chem och Samsung SDI, samt nystartade företag som Group14 och Sila Nanotechnologies. Och många fler.

Elbilarna tar över helt och hållet

Med längre räckvidd, mycket snabbare laddning och lägre priser, i kombination med innovativa laddningslösningar, kommer elbilar att bli överlägsna både praktiskt och ekonomiskt. Detta kan påskynda utbytet av bensin- och dieselbilar. Svenska konsumenter har mycket att se fram emot.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

Apple Car år 2028?

Teslas " folkvagn" är på väg

Elektriska Porsche Macan lanserad

Jeep Wagoneer S lanseras i år

Tesla Model Y krossar allt i Europa

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen