TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Genom-luften-uppdatering till Hyundai Ioniq 5

Äntligen! I juni får Hyundai Ioniq 5 sin första OTA-uppdatering.

forfatter
Publicerad 2022-05-31 - 10:52

Alla Ioniq 5-ägare får nu tillgång till uppdateringar genom luften (OTA, over-the-air) av bilens kartor och Bluelink-infotainmentsystem. Det innebär att man äntligen kommer att kunna få den senaste uppdateringen till bilen utan att behöva ladda ner en stor fil från internet och installera via USB. Eller lämna in bilen till en verkstad för att få uppdateringar.

Hyundai Ioniq 5 infotainment
Foto: Geir Gråbein Nordby

Det enda du som ägare måste se till är att bilen står på en plats med tillräckligt bra mobiltäckning. Bilen måste också ha uppdaterat systemet till version 220211 eller senare. Det kan du göra genom att besöka en auktoriserad Hyundai-återförsäljare eller genom att ladda ner programvaran själv med Hyundais Navigation Updater.

OTA-uppdateringar sker sedan i bakgrunden, så du kan använda infotainment och navigering som vanligt under tiden den pågår. När uppdateringen är klar får du ett meddelande i mobilen via Bluelink-appen.

Hyundai IONIQ 5 Rear Closeup
Hyundai Ioniq 5. Foto: Geir Gråbein Nordby

Första Ioniq 5 OTA-uppdateringen kommer i juni

Ioniq 5 är den första Hyundai-modellen som får OTA och den första uppdateringen kommer i juni. Sedan ska det komma två OTA-uppdateringar årligen.

Den andra förväntas komma under andra halvan av 2022.

hyundai.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Den bästa elektriska SUVen BMW iX xDrive40 är en skön plats att vara på, både på korta och långa resor.
Alla elbilars dragvikt, bagageutrymme och taklast En del elbilar kan inte ha dragkrok, andra kan inte ha takräcke. Se vilka som kan vad här.
Nu vet vi hur Polestar 5 ser ut Det finns goda skäl att tro att den kommande Polestar 5 kommer att se ut så här.
Kompakt komfort för stilmedvetna Lite lyx har aldrig skadat någon, tycker franska DS Automobiles. Och de har helt rätt.
Vacker och elektrisk med bra räckvidd Peugeot e-408 är en stor crossover med bra räckvidd.
Här är Volkswagens första elektriska sedan Designskisser ger en smygtitt på en framtida modell designad för den övre medelklassen i Kina. Bilen kommer också till Europa och USA.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend