Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Garmin trådlösa backkameror

Med Garmin BC 50-serien kan du eftermontera din backkamera trådlöst! Det finns till och med en variant med mörkerseende.

Skrivet av / 2022-06-13 - 15:53
Garmin trådlösa backkameror

Idag är backkameror praktiskt taget standard i alla nya bilar, och om några år kan det vara obligatoriskt i EU. Det finns dock många bilar på vägarna utan detta, och många är ovilliga att eftermontera. Tanken att ansluta och dra kablar genom bilen är ganska demotiverande för många, men tänk om det var lättare?

Läs också Snart laddar de 40 mil på 5 minuter Nya batterier blir billigare och bättre och löser alla problem med räckvidd. Och de kommer innan du vet ordet av.

Garmin BC 50 är en backkamera med minsta möjliga kabeldragning. Med trådlös videoöverföring behöver du bara en kort kabel mellan kameran och den trådlösa sändaren, som i sin tur måste anslutas till 12-voltsuttaget på bilen.

Garmin BC 50 lifestyle
Garmin BC 50 är trådlösa backkameror för enklare eftermontering. Illustration: Garmin

Mörkerseende

Det finns två varianter av kameran, den enda skillnaden är att den ena har mörkerseende och även kan belysa omgivningen bakom fordonet med upp till sex meter, för bästa sikt i mörker. Vi lovas att kameran är tuff och tål snö, regn och andra svåra väderförhållanden. Om det behövs kan du köpa en 15 meter lång monteringskabel, som utökar den trådlösa räckvidden med upp till 30 meter och som kan vara idealisk för längre fordon.

Garmin BC 50 sender
Helt trådlöst är inte kamerorna, de får behov av ström. Dessutom dras en kabel till den trådlösa sändaren. Foto: Garmin

Bilden skickas till navigeringsskärmen

Backkamerorna har en bred, 160 graders betraktningsvinkel och en helt okej upplösning på 720p och 30 bilder per sekund. Detta är väl matchat med skärmupplösningen för Garmins navigationsenheter, som backkameran är kompatibel med.

Kameran skickar bilden till din navigator, som du också behöver för att använda den.

Följande navigeringsenheter stöds:

  • Garmin DriveSmart 66/76/86-serien
  • Tread (för snöskoter / ATV)
  • CamperVan (specialanpassad för campingbilar)
  • dēzl LGV 610/710/810/1010-serien (lastbils-GPS)
<
>
Garmin BC 50 utan night vision

Garmin BC 50: Tillgänglighet och prissättning

Båda modellerna levereras med ett monteringsfäste för registreringsskylten på fordonet. Night Vision-modellen har ett mer flexibelt fäste för fler monteringsalternativ. Båda varianterna finns i lager nu och kostar 2 149 kronor utan mörkerseende och 3 249 kronor med mörkerseende.

Mer info: garmin.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen