TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Garmin trådlösa backkameror

Med Garmin BC 50-serien kan du eftermontera din backkamera trådlöst! Det finns till och med en variant med mörkerseende.

forfatter
Publicerad 2022-06-13 - 15:53

Idag är backkameror praktiskt taget standard i alla nya bilar, och om några år kan det vara obligatoriskt i EU. Det finns dock många bilar på vägarna utan detta, och många är ovilliga att eftermontera. Tanken att ansluta och dra kablar genom bilen är ganska demotiverande för många, men tänk om det var lättare?

Läs också Snart laddar de 40 mil på 5 minuter Nya batterier blir billigare och bättre och löser alla problem med räckvidd. Och de kommer innan du vet ordet av.
Elbil silisium anode superbatterier faststoff

Garmin BC 50 är en backkamera med minsta möjliga kabeldragning. Med trådlös videoöverföring behöver du bara en kort kabel mellan kameran och den trådlösa sändaren, som i sin tur måste anslutas till 12-voltsuttaget på bilen.

Garmin BC 50 lifestyle
Garmin BC 50 är trådlösa backkameror för enklare eftermontering. Illustration: Garmin

Mörkerseende

Det finns två varianter av kameran, den enda skillnaden är att den ena har mörkerseende och även kan belysa omgivningen bakom fordonet med upp till sex meter, för bästa sikt i mörker. Vi lovas att kameran är tuff och tål snö, regn och andra svåra väderförhållanden. Om det behövs kan du köpa en 15 meter lång monteringskabel, som utökar den trådlösa räckvidden med upp till 30 meter och som kan vara idealisk för längre fordon.

Garmin BC 50 sender
Helt trådlöst är inte kamerorna, de får behov av ström. Dessutom dras en kabel till den trådlösa sändaren. Foto: Garmin

Bilden skickas till navigeringsskärmen

Backkamerorna har en bred, 160 graders betraktningsvinkel och en helt okej upplösning på 720p och 30 bilder per sekund. Detta är väl matchat med skärmupplösningen för Garmins navigationsenheter, som backkameran är kompatibel med.

Kameran skickar bilden till din navigator, som du också behöver för att använda den.

Följande navigeringsenheter stöds:

  • Garmin DriveSmart 66/76/86-serien
  • Tread (för snöskoter / ATV)
  • CamperVan (specialanpassad för campingbilar)
  • dēzl LGV 610/710/810/1010-serien (lastbils-GPS)
<
>
Garmin BC 50 utan night vision

Garmin BC 50: Tillgänglighet och prissättning

Båda modellerna levereras med ett monteringsfäste för registreringsskylten på fordonet. Night Vision-modellen har ett mer flexibelt fäste för fler monteringsalternativ. Båda varianterna finns i lager nu och kostar 2 149 kronor utan mörkerseende och 3 249 kronor med mörkerseende.

Mer info: garmin.se

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mest plats men ändå bra komfort Mercedes-Benz EQV är vanen för dig som behöver plats för hela familjen och massor av bagage! Här är skälet till att vi inte jublar.
Världens snabbaste budbil? Tar dina e-handelspaket från 0–100 på 2 sekunder.
Den bästa elektriska SUVen BMW iX xDrive40 är en skön plats att vara på, både på korta och långa resor.
Alla elbilars dragvikt, bagageutrymme och taklast En del elbilar kan inte ha dragkrok, andra kan inte ha takräcke. Se vilka som kan vad här.
Nu vet vi hur Polestar 5 ser ut Det finns goda skäl att tro att den kommande Polestar 5 kommer att se ut så här.
Kompakt komfort för stilmedvetna Lite lyx har aldrig skadat någon, tycker franska DS Automobiles. Och de har helt rätt.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend