TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Fyrhjulsdrift och LiDAR

Polestar 3 har ambitiösa räckviddsmål.

forfatter
Publicerad 2022-06-07 - 17:05

Den första bilden på Polestar 3 föreställer en bil som utlovar mer utrymme än en Polestar 2. Bilen är en sportig SUV, eller en crossover, beroende på vilka ögon som tittar. Men den ser märkbart rymligare ut än Polestar 2.

Den stora bakluckan döljer förhoppningsvis ett betydligt större bagageutrymme än de 430 liter som 2:an har, och kanske är baksätesutrymmet större också. Inget av detta vet vi något konkret om. Bara att Polestar lanserar sin 3:a i oktober. Antagligen går den att beställa redan då, men levereras knappast förrän 2023.

Polestar berättar att den nya bilen får autonom självkörning på motorvägen och för att klara av det har den LiDAR-sensorer från Luminar och en processor från NVIDIA. Som kanske är mest kända för sina grafikkort.

De första versionerna av Polestar 3 har fyrhjulsdrift från två elmotorer och enligt Polestar är räckvidden är mer än 600 km enligt WLTP-standarden.

– Polestar 3 är SUV:en för den elektriska tidsåldern. Vårt formspråk utvecklas med denna sofistikerade, stora, lyxiga elbil med en stark, individuell varumärkes-karaktär. Med den här bilen för vi ”sport” tillbaka till SUVen, i linje med vår bakgrund som prestandamärke, säger Polestars VD Thomas Ingenlath.

Nya Polestar 3 hamnar i samma segment som Tesla Model Y och Volkswagen iD.5 och är betydligt större än Volvo-släktingen XC40 Recharge.

Polestar säger inte ett ord om priset, det är för tidigt för sådant, men troligtvis blir det något högre än för en motsvarande Polestar 2. Bland annat kommer ett större batteri att höja priset.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Ny elbil blir billigare än Tesla Billig elbil med upp till 589 km räckvidd.
Kan förvandlas till pickup Renodlad tuffing för en aktiv livsstil.
Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Följ Ljud & Bild