Nyhet

Här är tre nya Polestar-modeller

Fem Polestar-modeller före 2024.
Polestar new models
forfatter

Tillräckligt många tycks tro på Polestar som elbilstillverkare att värderingen av företaget på den stundande Nasdaq-börsnoteringen ligger på samma nivå som Volvos värdering. Alltså ungefär 20 miljarder dollar.

Detta beror på att investerare betraktar Polestar som ett företag med potential för betydande tillväxt, och det kan hända att de vet – minst – lika mycket som vi.

Att Polestar ska släppa tre nya bilmodeller 2024.

Polestar 2 har sålt relativt bra, drygt 10 000 exemplar fick nya ägare 2020. Försäljningen hittills under 2021 tyder på att Polestar krossar de siffrorna med ganska så bekväm marginal.

Det är dock en liten volym för en biltillverkare, även om den bara har en enda modell. Men det ska det bli ändring på snabbt, enligt Polestar. De tror att de kommer att nå 290 000 bilar 2025.

Vi har redan berättat om Polestar 3 som kommer nästa år. Den har samma elektriska drivlina som kommande Volvo XC90 och blir en coupe-liknande SUV med en mer sportig design än andra SUV-bilar.

Efter 3:an kommer en ännu mer kompakt och sportig SUV som heter Polestar 4 att se dagens ljus. Då pratar vi 2023, och året därpå kommer den att följas av en Polestar 5. Som bäst kan beskrivas som en Volvo S90 eller Tesla Model S när det gäller storlek och stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.