Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Euro NCAP har testat Polestar 2

Full pott för Polestar 2 i krocktest.

Av / 2021-03-05 - 10:22
Euro NCAP har testat Polestar 2

Man förväntar sig att ett bilmärke som Volvo äger ska klara sig bra i krocktest. Nu har Euro NCAP hårdtestat flera Polestar 2 i sina testanläggningar, och resultatet är mycket riktigt maxbetyg: fem stjärnor.

Som man ser i videon nedan klarar sig bilen – och framför allt passagerarna – väldigt bra. Kupén är hel och dörrarna går att öppna, deformationszonerna tar smällen och bilen får bra betyg för skador i framsätet, 92 procent, och 89 procent för barn i baksätet.

Säkerhetssystemen ser till att skadorna begränsas och Polestar 2 är dessutom utrustad med säkerhetsutrustning som känner igen bilar, cyklister och fotgängare samt har en assistent som varnar och bromsar för hinder.

 

Läs också Skandinavisk körglädje Polestar 2 har allt som behövs för att bli en succé, inklusive en välljudande anläggning från Harman Kardon
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Rulla till toppen