Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Euro NCAP har testat Polestar 2

Full pott för Polestar 2 i krocktest.

Man förväntar sig att ett bilmärke som Volvo äger ska klara sig bra i krocktest. Nu har Euro NCAP hårdtestat flera Polestar 2 i sina testanläggningar, och resultatet är mycket riktigt maxbetyg: fem stjärnor.

Som man ser i videon nedan klarar sig bilen – och framför allt passagerarna – väldigt bra. Kupén är hel och dörrarna går att öppna, deformationszonerna tar smällen och bilen får bra betyg för skador i framsätet, 92 procent, och 89 procent för barn i baksätet.

Säkerhetssystemen ser till att skadorna begränsas och Polestar 2 är dessutom utrustad med säkerhetsutrustning som känner igen bilar, cyklister och fotgängare samt har en assistent som varnar och bromsar för hinder.

 

Skandinavisk körglädje Polestar 2 har allt som behövs för att bli en succé, inklusive en välljudande anläggning från Harman Kardon

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Full pott för Polestar 2 i krocktest.

Full pott för Polestar 2 i krocktest.

Full pott för Polestar 2 i krocktest.

Full pott för Polestar 2 i krocktest.

Full pott för Polestar 2 i krocktest.

Full pott för Polestar 2 i krocktest.

Full pott för Polestar 2 i krocktest.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.