TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Euro NCAP har testat Polestar 2

Full pott för Polestar 2 i krocktest.

Man förväntar sig att ett bilmärke som Volvo äger ska klara sig bra i krocktest. Nu har Euro NCAP hårdtestat flera Polestar 2 i sina testanläggningar, och resultatet är mycket riktigt maxbetyg: fem stjärnor.

Som man ser i videon nedan klarar sig bilen – och framför allt passagerarna – väldigt bra. Kupén är hel och dörrarna går att öppna, deformationszonerna tar smällen och bilen får bra betyg för skador i framsätet, 92 procent, och 89 procent för barn i baksätet.

Säkerhetssystemen ser till att skadorna begränsas och Polestar 2 är dessutom utrustad med säkerhetsutrustning som känner igen bilar, cyklister och fotgängare samt har en assistent som varnar och bromsar för hinder.

 

Skandinavisk körglädje Polestar 2 har allt som behövs för att bli en succé, inklusive en välljudande anläggning från Harman Kardon

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.