TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tesla Roadster

Tesla Roadster blir försenad.

forfatter
Publicerad 2021-02-01 - 14:43

Om du såg fram emot Tesla Roadsters galna acceleration och att känna vinden rufsa till håret så har Elon Musk lite nedslående information. I ett inlägg på Twitter skriver han at Roadstern inte kommer att blir produktionsklar 2021.

Den är fortfarande under utveckling och blir inte klar för testkörning förrän senare i år, vilket innebär att produktionen skjuts upp till 2022.

Tesla Roadster, som är en fyrsitsig bil med avtagbart glastak, ska dela viktiga komponenter med Model S Plaid, vilket innebär tre motorer och mer än 1 000 hästkrafter i motorstyrka.

Med 10 000 Nm vridmoment till alla fyra hjulen ska 0 till 96 km/h (60 mph) gå undan på 1,9 sekunder och toppfarten påstås vara mer än 400 km/h!

Tesla hävdar också att räckvidden ska vara nära 1 000 km, vilket får oss att tro att Tesla har hittat på något nytt med batteripaketet – som antas vara på hela 200 kWh – och energiförbrukningen.

Roadstern ska kosta 250 000 dollar, lite drygt 2 miljoner kronor, och går att boka på Teslas amerikanska webbplats. Men du får alltså inte köra den förrän 2022.

Då får den antagligen sällskap av Lotus Evija med 2 000 hästkrafter, som bara ska byggas i 130 exemplar, och Maseratis elektriska version av MC20, som går att beställa med ljudsystem från Sonus faber.

Med andra ord finns det lite grand att välja mellan om man vill ha en elektrisk supersportbil.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Kolla in Fords automatiska "laddningsrobot" Ford testar en ny typ av automatisk laddstation där du inte behöver plugga in laddkabeln själv.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend