Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tesla Roadster

Tesla Roadster blir försenad.

Av / 2021-02-01 - 14:43
Tesla Roadster

Om du såg fram emot Tesla Roadsters galna acceleration och att känna vinden rufsa till håret så har Elon Musk lite nedslående information. I ett inlägg på Twitter skriver han at Roadstern inte kommer att blir produktionsklar 2021.

Den är fortfarande under utveckling och blir inte klar för testkörning förrän senare i år, vilket innebär att produktionen skjuts upp till 2022.

Tesla Roadster, som är en fyrsitsig bil med avtagbart glastak, ska dela viktiga komponenter med Model S Plaid, vilket innebär tre motorer och mer än 1 000 hästkrafter i motorstyrka.

Med 10 000 Nm vridmoment till alla fyra hjulen ska 0 till 96 km/h (60 mph) gå undan på 1,9 sekunder och toppfarten påstås vara mer än 400 km/h!

Tesla hävdar också att räckvidden ska vara nära 1 000 km, vilket får oss att tro att Tesla har hittat på något nytt med batteripaketet – som antas vara på hela 200 kWh – och energiförbrukningen.

Roadstern ska kosta 250 000 dollar, lite drygt 2 miljoner kronor, och går att boka på Teslas amerikanska webbplats. Men du får alltså inte köra den förrän 2022.

Då får den antagligen sällskap av Lotus Evija med 2 000 hästkrafter, som bara ska byggas i 130 exemplar, och Maseratis elektriska version av MC20, som går att beställa med ljudsystem från Sonus faber.

Med andra ord finns det lite grand att välja mellan om man vill ha en elektrisk supersportbil.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Rulla till toppen