Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Tesla Roadster

Tesla Roadster blir försenad.

Om du såg fram emot Tesla Roadsters galna acceleration och att känna vinden rufsa till håret så har Elon Musk lite nedslående information. I ett inlägg på Twitter skriver han at Roadstern inte kommer att blir produktionsklar 2021.

Den är fortfarande under utveckling och blir inte klar för testkörning förrän senare i år, vilket innebär att produktionen skjuts upp till 2022.

Tesla Roadster, som är en fyrsitsig bil med avtagbart glastak, ska dela viktiga komponenter med Model S Plaid, vilket innebär tre motorer och mer än 1 000 hästkrafter i motorstyrka.

Med 10 000 Nm vridmoment till alla fyra hjulen ska 0 till 96 km/h (60 mph) gå undan på 1,9 sekunder och toppfarten påstås vara mer än 400 km/h!

Annons

Tesla hävdar också att räckvidden ska vara nära 1 000 km, vilket får oss att tro att Tesla har hittat på något nytt med batteripaketet – som antas vara på hela 200 kWh – och energiförbrukningen.

Roadstern ska kosta 250 000 dollar, lite drygt 2 miljoner kronor, och går att boka på Teslas amerikanska webbplats. Men du får alltså inte köra den förrän 2022.

Då får den antagligen sällskap av Lotus Evija med 2 000 hästkrafter, som bara ska byggas i 130 exemplar, och Maseratis elektriska version av MC20, som går att beställa med ljudsystem från Sonus faber.

Med andra ord finns det lite grand att välja mellan om man vill ha en elektrisk supersportbil.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.