Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Elektriska pickup-trucks är nästa steg i elbilsrevolutionen

Teslas Cybertruck är långtifrån den enda. Här är en lista över de coolaste elektriska pickuperna som du kan köpa väldigt snart.

Av / 2020-05-18 - 11:54
Elektriska pickup-trucks är nästa steg i elbilsrevolutionen

De flesta av oss har nog hört talas om Teslas kommande el-pickup, Cybertruck. Den lanserades förra året och sedan dess har vi fått reda på att bilen med den radikala designen bara kommer att finnas i stål, utan någon lack alls.

Tesla Cybertruck har en självbärande kaross av superstarkt, rostfritt stål. (Foto: Tesla)

Men om du tycker att Cybertruck har ett utseende som är lite väl radikalt så är det massor av andra el-pickuper på gång också.

Roadshow har satt ihop en komplett lista över alla bilmärken som har meddelat att de snart släpper en el-pickup. Här är de fyra som vi tycker verkar mest spännande. Hela listan kan du se på Roadshow.

GMC hummer EV. (Foto: GMC)

GMC hummer EV

Hummer är antagligen den mest bling-bling-aktiga bilen i världshistorien. Den ursprungliga Hummer-modellen har inte byggts de senaste tio åren, men nu ska alltså General Motors vara på gång med en elektrisk version av den ultimata skrytbilen.

Ännu så länge finns det sparsamt med information om nya Hummer EV, men enligt Roadshow ska den åtminstone få mer än 1 000 hästkrafter!

Rivian R1T. (Foto: Rivian)

Rivian R1T

Här är en elbil som verkligen ser ut som en klassisk pickup.

Rivian R1T får en sammanlagd effekt på 840 hästkrafter och en räckvidd på 640 kilometer. Den orkar bogsera fem ton och river av 0–100 km/h på ungefär tre sekunder.

Bollinger B2. (Foto: Bollinger Motors)

Bollinger B2

Om Teslas Cybertruck ser ut som något från en science fiction-film från 80-talet så ser Bollinger B2 ut som något som man bara får köra om man tillhör den typen som skjuter sin egen middagsmat och vet hur man bygger en snöbivack med bindel för ögonen.

Priserna börjar på 125 000 dollar och räckvidden är korta 300 mil. Å andra sidan kan den lasta 2,5 ton och ska gå att köpa redan nästa år!

Atlis XT. (Foto: Atlis Motorfordon)

Atlis XT

Lite mindre än så behöver man betala för Atlis XT, som påstås kosta bara 500 000 kronor på den amerikanska marknaden.

Den elektriska pickupen får en räckvidd på upp till 800 kilometer och tack vare luftfjädring är markfrigången hela 30 cm.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

1 reaktion på ”Elektriska pickup-trucks är nästa steg i elbilsrevolutionen”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen