Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Crescent Elast är designad för småbarnsfamiljer

En flexibel transportlösning för stadsfamiljer som tänker på miljön.

Av / 2024-03-11 - 16:00
Crescent Elast är designad för småbarnsfamiljer

Elcyklar är ett praktiskt sätt att ta sig till jobbet lite längre sträckor eller med besvärliga backar. Men vad gör man om man behöver skjutsa mer än ett barn, eller om man behöver lasta mer än vad som får plats på en vanlig cykel? Lösningen är en så kallad long-tail cykel med extra mycket plats där bak. Som Crescents nya Elast.

YEC515__31##crescent asphalt YEC515__31##Elast_20_2_babyseat YEC515__31##Elast_20_bag_1_babyseat_front_basket_and_bag
<
>
Foto: Crescent

Man kan nämligen med olika tillbehör förvandla Elast till allt från en liten lastbil som kan ta 65 kg där bak, till en barntransport med antingen två barnstolar, eller med en sittkudde och säkerhetsbåge som skyddar passagerarna.

Med Crescent Elast introducerar vi inte bara en ny produkt, utan en helt ny livsstil för småbarnsfamiljer. Elast är utformad för att spara tid, plats och pengar. I stadsområden är den här elcykeln en riktig utmanare att ta sig på snabbast sätt från dörr till dörr, och med plats för två barn och extra förvaringsutrymme är den en game-changer för familjelogistiken. Dessutom har vi designat Elast med smarta funktioner som vridbart styre och justerbar sadelstolpe för att minimera dess förvaringsutrymme när den inte används, säger Ulrik Bengtsson, Crescents produktchef

Som tillbehör finns åtta olika korgar, fem olika väskor, sidoväskor, sittkuddar, säkerhetsräcke, fotstöd och nitton olika barnstolar. Många av dem kombinerbaras för totalt 15 olika kombinationer. Man kan dela cykeln i familjen eftersom sadeln kan justeras med en snabbkoppling. Och när man ställer undan den kan styret vikas in för att ta mindre plats.

Läs också Den dyraste elsparkcykeln kanske inte är den bästa för dig En elsparkcykel kan vara användbar för kortare sträckor i stan eller fram och tillbaka till stationen när du ska med tåget. Men är den dyraste bäst? Inte nödvändigtvis.

Last har en centerplacerad Shimano-motor, ett 500 Wh batteri integrerat i ramen, hydraliska skivbromsar och en LCD-skärm. Belysningen är alltid aktiverad och den har bromsljus. Den väger 44 kg.

Pris och tillgänglighet

Crescent Elast finns tillgänglig nu för 49 995 kronor, eller 1 418 kr/mån.

Läs mer om Crescent Elast

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Ljud & Bild
Rulla till toppen